16 elevi care absentau nemotivat de la ore au fost surprinși de polițiștii din Botoșani în apropierea unor baruri

16 elevi care absentau nemotivat de la ore au fost surprinși de polițiștii din Botoșani în apropierea unor baruri
Foto: Pixabay

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va cere conducerilor de la mai multe unități de învățământ să dispună măsuri pentru monitorizarea unor elevi care absentau de la cursuri, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenișcu, transmite Agerpres.

16 elevi care absentau nemotivat de la ore au fost surprinși de polițiști în apropierea unor baruri

Potrivit IPJ Botoșani, oamenii legii au efectuat o acțiune de prevenire a abandonului școlar în zonele adiacente unor unități de învățământ, context în care 16 elevi au fost surprinși în timp ce lipseau nemotivat de la ore și se aflau în vecinătatea unor baruri.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, au organizat o acţiune pe linia creşterii gradului de siguranţă a elevilor în unităţile de învăţământ şi prevenirea absenteismului şcolar. Activităţile s-au desfăşurat în zonele adiacente a opt unităţi de învăţământ, din municipiul Botoşani, iar în cadrul acestora au fost depistaţi 16 elevi care absentau de la cursuri. În cazul acestora, vor fi întocmite informări către unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi, în vederea luării măsurilor de monitorizare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Vor fi desfășurate activități de acest gen și în perioada următoare, mai ales în perimetrul barurilor și restaurantelor, avertizează polițiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe