64 de beneficiar și 43 de angajați de la DGASPC Argeș au fost testați pozitiv pentru COVID-19

64 de beneficiar și 43 de angajați de la DGASPC Argeș au fost testați pozitiv pentru COVID-19
Foto: pixabay.com

Luni, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a anunțat că 64 de beneficiary și 43 de angajați din cadrul centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi au fost testați pozitiv pentru COVID-19, scrie Agerpres.

„Din totalul de 925 de angajaţi, de la începutul pandemiei, au fost infectaţi cu noul coronavirus 192 angajaţi. În acest moment sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19 43 de angajaţi. (…) Din totalul de 822 beneficiari, de la începutul pandemiei, au fost infectaţi cu noul coronavirus 195 de beneficiari. În acest moment sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19 un număr de 64 beneficiari”, se precizează într-un comunicat al DGASPC Argeș, potrivit sursei citate mai sus.

Focar de COVID-19 la DGASPC Argeș

În prezent, potrivit sursei citate, 29 de beneficiari sunt internați în unitățile sanitare dedicate pacienților COVID.

Totodată, la nivelul centrelor rezidențiale pentru copii și adulți sunt declarate în prezent patru focare, după cum a precizat instituția.

„Este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şi Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti (…) şi Casa de Tip Familial Câmpulung. Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală, DGASPC Argeş a urmat întocmai recomandările transmise de către DSP Argeş, în ceea ce priveşte măsurile necesare pentru combaterea răspândirii COVID-19 în focarele existente”, se arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe