A început campania de vaccinare în Covasna. Prima persoană imunizată, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean

A început campania de vaccinare în Covasna. Prima persoană imunizată, o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean
Foto: Inquam Photos / George Calin

Campania de vaccinare se intensifică în România, iar luni s-au deschis cele mai multe centre de imunizare pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Medic: ”Vaccinareareduce riscul de a dezvolta o formă severă de boală”

În Covasna,campania de vaccinarea început luni, iar prima persoanăvaccinată împotriva virusului COVID-19 a fost o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Menționăm faptul că în județau ajuns, luni, 375 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, conform news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Covasna, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” a primit 125 de doze, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Benedek Géza” din Covasna 115 doze, secţia externă din Întorsura Buzăului 10 doze, Spitalul Municipal din Tg. Secuiesc 100 de doze, iar Spitalul Orăşenesc din Baraolt 25 de doze.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. În acelaşi timp, măsurile de prevenire deja cunoscute şi dovedite a fi eficiente rămân la fel de importante”, a explicat managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, citat în comunicat.

Prima reacție a asistentei medicale, după ce a fost imunizată

Asistenta medicală din UPU Halász Csilla a fost primul angajat din spital care a primit vaccinul împotriva COVID-19, ea subliniind că se simte bine după ce i-a fost administrată doza.

„Mă bucur, în acelaşi timp mă simt onorată că eu am fost prima care am primit vaccinul în spital. COVID-19 este o boală care ne pune la încercări grele atât pacienţii, cât şi sistemul medical. Noi, cei care lucrăm în domeniul sănătăţii, ştim foarte bine că acest virus nu face selecţie, ci poate afecta pe oricine. Poate provoca complicaţii grave, indiferent de vârstă, iar vaccinarea ne oferă posibilitatea de a scăpa de această boală”, a declarat asistenta medicală.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a afirmat că siguranţa celor care lucrează în domeniul sănătăţii este cea mai importantă, pentru că ei lucrează în prima line.

„Vaccinul împotriva COVID-19 ne oferă o şansă să combatem pandemia, pentru ca în final să revenim la viaţa noastră normală”, a spus Tamás Sándor.

De la începutul campaniei de vaccinare și până la momentul redactării acestei știri, peste 13.000 de oameni au primit până acum serul, iar autoritățile spun că injecția ne protejează și de noua tulpină a coronavirusului, care a fost descoperită inițial în Marea Britanie.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori