A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”

A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
Foto: Pixabay.com

Încă unul din cei trei argeșeni condamnați în cazul triplei crime de la Stoenești a murit. Doru Durleci era încarcerat la Penitenciarul Craiova și ar fi murit infectat cu Sars-CoV-2. Vestea a fost dată de către avocatul său, Florentin Sorescu, care a ajuns cu acest caz până la CEDO, încercând să demonstreze că justiția a greșit în cazul triplului asasinat din Argeș.

Doru Durleci a fost condamant pentru tripla crimă de la Stoenești, când o tânără de 17 ani, tatăl ei și bunicul au fost înjunghiați cu 48 de lovituri de cuțit. În acest dosar, Doru Durleci a fost condamnat și ulterior încarcerat în Penitenciarul de Maximă Securitate de la Craiova.

Unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stonești a murit încarcerat

Potrivit informațiilor oferite de avocatul său pe Facebook, Doru Durleci a murit infectat cu COVID-19. Florentin Sorescu a făcut anunțul pe o rețea socială și acuză autoritățile că nu l-ar fi tratat corespunzător după ce s-a îmbolnăvit.

A murit Doru. De Covid (…) după ce timp de câteva zile a fost lăsat să zacă precum un câine. Geaba s-a plâns, geaba s-a rugat de gardieni să-l trimită la spital.

Nimeni nu a avut ochi si urechi pentru el. Iar când l-au dus, a fost prea târziu. Vasile (fiul) incă nu ştie. El a iesit pozitiv cu vreo două săptămâni în urnă şi l-au trimis la Rahova. Dar a simţit ceva si-a început să urle Desigur, justitia a triumfat. Ce contează un om mai puţin?

Si ce importanţă are dacă te duci acolo vinovat sau nevinovat? Noi să fim sănătoşi. Şi la pungă groşi”, a scris avocatul pe contul său de Facebook.

Procesul asasinatului de la Stoenești a ajuns la CEDO

Avocatul Florentin Sorescu a ajuns cu procesul celor doi, tată și fiu, până la CEDO, încercând să demonstreze că autoritățile s-au înșelat atunci când i-au acuzat și condamnat pe Doru Durleci și Laurențiu Durleci.

Laurențiu Durleci a ajuns după gratii după ce a fost acuzat că și-ar fi ucis fosta concubină, Laurenția Durleci. Deși cei doi au același nume, nu erau rude, notează Adevărul.

Laurențiu Durleci a avut o scurtă relație cu fata, însă familia s-a opus în momentul în care tânără ar fi fost supusă în fața unor violențe din partea bărbatului. Relația s-a închieat, iar fiecare a început o altă poeste de dragoste, dar certurile au continuat.