Acţiunea „flotantul” a fost pusă în aplicare în plină campanie electorală: Șase dosare penale au fost deschise în urma luării ficitive în spaţiu a 37 de persoane

Acţiunea „flotantul” a fost pusă în aplicare în plină campanie electorală: Șase dosare penale au fost deschise în urma luării ficitive în spaţiu a 37 de persoane

Acţiunea “flotantul ” a început să fie pusă în aplicare în plină campanie electorală. Drept urmare, au fost deschise şase dosare penale pentru luarea fictivă în spaţiu a 37 de persoane din judeţul Bihor. Doi bărbaţi dintr-un sat din judeţul Bihor şi alţi patru din Oradea au fost acuzaţi pentru fals în declaraţii, luând în spaţiu 37 de persoane care nu locuiesc la adresele unde şi-au stabilit reşedinţa, potrivitebihoreanul.ro.

Poliţiştii din judeţul Bihor au făcut această descoperire în urma unei acţiuni dispuse de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se presupunea verificarea persoanelor care şi-au stabilit reşedinţa în alte localităţi decât cele din domiciliu. În perioada alegerilor locale vizele de flotant sunt “vitale”, sporind artificial numărul alegătorilor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de către Biroul de presă al Poliţiei Bihor, poliţiştii au găsit 11 persoane „înregistrate” fictiv în locuinţa unei familii din judeţul Bihor, localitatea Surduc şi alte 26 de persoane cu viză de flotant în altă localitate.

„Reamintim că, în data de 1 iulie, prefectul Dumitru Ţiplea a notificat primăriile de la nivelul judeţului asupra necesităţii respectării prevederilor legale în eliberarea adeverinţelor de reşedinţă. Acest demers a fost efectuat pentru a preveni situaţiile din procesele electorale anterioare, când vizele de flotant au fost eliberate în număr mare fără respectarea tuturor prevederilor legale, fapt care a generat atingerea limitei maxime a numărului de buletine de vot disponibile în unele localităţi”, se arată în informarea instituţiei.

Reprezentanţii IPJ susţin că verificările vor continua şi în perioada următoare.