Anunțul îngrijorător al unui medic: ”Va veni și momentul în care vom fi pozitivi și vom veni la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare”

Anunțul îngrijorător al unui medic: ''Va veni și momentul în care vom fi pozitivi și vom veni la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare''
Foto: Hepta

Mai mulți medici de laUnitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iași au fost depistați cu Covid-19, iar activitatea se desfășoară cu dificultate.Aceștia lucrează în ture de 12/24, pe echipe.

Primul caz a fost confirmat la începutul săptămânii, când o asistentă avea simptome specifice infecției cu Covid-19. Apo, alți doi angajați au fost depistați. Conducerea a decis testarea tuturor angajaților, fiind 24 de cazuri confirmate.

“În afară de cei trei, toți sunt asimptomatici. Am schimbat programul de lucru în 12 ore cu 24 libere, fiindcă ei lucrau în ture de 8 ore. Cu ocazia aceasta vor intra mai puțin în contact unii cu ceilalți și dacă mai apar simptome – fiindcă e posibil ca testele negative de acum să fi fost negative fiindcă virusul este în perioada de incubație – vor fi izolate doar anumite echipe de lucru, nu va fi în pericol tot personalul. Activitatea continuă mai departe, nu suntem o policlinică să închidem UPU și să mergem acasă”, a precizat pentru Libertatea dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului de Copii.

Aceasta mai precizează că nucă nu se știe dacă asistenta a fost infectată din spital. Toți angajații vor fi testați din nou peste o săptămână, chiar dacă nu au simptome.

Persoanele confirmate, asimtomatice suntîn izolare la domiciliu.

“Nu suntem departe. Va veni și momentul în care vom fi pozitivi, asimptomatici și vom veni în echipament de protecție la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare”, a completat dr. Cătălina Ionescu.

Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)