Anunțul îngrijorător al unui medic: ”Va veni și momentul în care vom fi pozitivi și vom veni la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare”

Anunțul îngrijorător al unui medic: ''Va veni și momentul în care vom fi pozitivi și vom veni la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare''
Foto: Hepta

Mai mulți medici de laUnitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iași au fost depistați cu Covid-19, iar activitatea se desfășoară cu dificultate.Aceștia lucrează în ture de 12/24, pe echipe.

Primul caz a fost confirmat la începutul săptămânii, când o asistentă avea simptome specifice infecției cu Covid-19. Apo, alți doi angajați au fost depistați. Conducerea a decis testarea tuturor angajaților, fiind 24 de cazuri confirmate.

“În afară de cei trei, toți sunt asimptomatici. Am schimbat programul de lucru în 12 ore cu 24 libere, fiindcă ei lucrau în ture de 8 ore. Cu ocazia aceasta vor intra mai puțin în contact unii cu ceilalți și dacă mai apar simptome – fiindcă e posibil ca testele negative de acum să fi fost negative fiindcă virusul este în perioada de incubație – vor fi izolate doar anumite echipe de lucru, nu va fi în pericol tot personalul. Activitatea continuă mai departe, nu suntem o policlinică să închidem UPU și să mergem acasă”, a precizat pentru Libertatea dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului de Copii.

Aceasta mai precizează că nucă nu se știe dacă asistenta a fost infectată din spital. Toți angajații vor fi testați din nou peste o săptămână, chiar dacă nu au simptome.

Persoanele confirmate, asimtomatice suntîn izolare la domiciliu.

“Nu suntem departe. Va veni și momentul în care vom fi pozitivi, asimptomatici și vom veni în echipament de protecție la spital pentru a trata pacienți, fiindcă nevoia va fi foarte mare”, a completat dr. Cătălina Ionescu.