Arad: O femeie confirmată cu Covid-19 a fost prinsă fără mască într-o stație de tramvai (VIDEO)

Arad: O femeie confirmată cu Covid-19 a fost prinsă fără mască într-o stație de tramvai (VIDEO)
Foto: Facebook/ Jandarmeria Arad

O femeie în vârstă de 52 de ani, testată pozitiv pentru Covid-19, a fost prinsă de autorități într-o stație de tramvai din Arad fără mască de protecție.

Echipajul de Jandarmerie desfășura o acțiune de responsabilizare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2. 

Jandarmii i-au solicitat femeii să se legitimeze și au atenționat-o că a încălcat o prevedere legală și urmează să fie sancționată.

Femeia nu a dorit să prezinte actele de identitate. După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate, potrivit specialarad.ro. 

„După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020”, transmite Jandarmeria Arad.

Femeia a fost sancționată cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.