Azuga, prima staţiune de pe Valea Prahovei care a dat drumul tunurilor de zăpadă

Azuga, prima staţiune de pe Valea Prahovei care a dat drumul tunurilor de zăpadă
Sursa foto: Pixabay

Administratorii pârtiilor din Azuga au  drumul tunurilor de zăpadă, fiind prima stațiune de pe Valea Prahovei unde se inițiază acest demers. Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porţiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii şi copiii.

Tunurile de zăpadă au fost pornite miercuri dimineaţă, la primele ore, iar acţiunea de înzăpezire va continua câteva zile la rând, în funcţie de temperaturile care se vor înregistra de aici înainte, transmite adevaraul.ro.

Domeniul schiabil de la Azuga anunţă scumpiri pentru accesul pe pârtiile din saţiune. Aici măririle de preţ vor fi ceva mai mari, cu până la 20 la sută faţă de costurile actuale. Modificarea tarifelor este justificată însă de investiţiile făcute în prezent la noua instalaţie de transport pe cablu care va deservi pârtia Sorica pe o distanţă mai mare faţă de vechiul teleschi. Deocamdată noul telescaun nu este funcţional.

În prezent, valoarea unui schipass de o zi care permite accesul pe pârtiile din Azuga costă 140 de lei pentru un adult şi 100 de lei pentru un copil.