Braconaj cu scandal: Un bărbat a fost împușcat, iar un paznic de vânătoare a fost rănit

Braconaj cu scandal: Un bărbat a fost împușcat, iar un paznic de vânătoare a fost rănit
Sursa Foto: cancan.ro

Mai multe persoane au fost prinse de paznici de vânătoare la braconat,iar de aici până la un adevărat scandal a fost un singur pas. Înurma disputei, un bărbatîn vârstă de 35 de ani a fost împuşcat de paznicul de vânătoare, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un paznic de vânătoare a fost rănit în urma scandalului iscat.

Scandal între paznici de vânătoare şi braconieri

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, au transmis căagenți din cadrul Secției 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi în cursul nopții, de un tânăr de 23 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în serviciul de patrulare împreună cu alţi cinci paznici de vânătoare, în extravilanul comunei Teasc, a observat mai multe persoane care practicau braconajul.

”La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc, ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un bărbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea deîngrijiri medicale fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD, conştient şi cooperant. De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism”, se arată în comunicatul emis de IPJ Dolj.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi ultraj în acest caz.

Cele două victime au fost transportate la spital

De asemenea, tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi că la Unitatea Primiri Urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un bărbat de 35 de ani, care avea o plagă împuşcată.

“Din primele verificări efectate, poliţiştii au stabilit că în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către bărbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta”, a mai precizat sursa citată.

Arma în cauză a fost ridicată de ofițerii de poliție în vederea continuării cercetărilor. După cum era de așteptat, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care continuă verificările în acest caz a fost informat cu privire la acest aspect.

Anul acesta, pandemia de COVID-19 a determinat o modestă scădere a cazurilor debraconajpiscicol.