Bucovina, principalul rival pentru Valea Prahovei în noaptea de Revelion 2022. Pensiunile au ajuns la un grad de ocupare de aproape 100%

Bucovina, principalul rival pentru Valea Prahovei în noaptea de Revelion 2022. Pensiunile au ajuns la un grad de ocupare de aproape 100%
Foto: Pixabay.com

Românii se pregătesc cu mic cu mare pentru petrecerile și vacanțele de Revelion 2022, iar una dintre destinațiile turistice preferate de petrecăreți este și Bucovina. Turiștii au luat cu asalt localitățile din Bucovina, iar astfel s-a transformat în cel mai mare rival pentru Valea Prahovei.

Pensiunile din Suceava sunt ocupate în proporție de aproape 90% în perioada de Crăciun și în procent de aproape 100% pentru noaptea de Revelion.

Bucovina, ocupate în procent de aproape 100% în noaptea de Revelion 2022

Turiștii au luat cu asalt toate stațiunile din județul Suceava, zona Bucovinei devenind astfel vedeta acestui sezon. Mai mult decât atât, având în vedere gradul de ocupare al unitățile de cazare, stațiunile din Bucovina au devenit rivale cu cele de pe Valea Prahovei.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a anunțat că până la Revelion, pensiunile din toate zonele turistice din județ ar urma să ajungă la un grad de ocupare de 100%.

Pensiunile turistice din județ sunt pregătite cu tot ceea ce este tradițional, iar turiștii pot vedea obiceiuri de iarnă, dar au și posibilitatea să vadă minunatele peisaje de iarnă ale Bucovinei.

O veste bună este că s-a anunțat deschiderea pârtiilor de schi la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. La Vatra Dornei se schiază  deja pe pârtiile Veverița și Parc.

Tentațiile sunt mari pentru iubitorii de munte, așa că facem apel către toți cei care aleg zona montană să țină cont de recomandările Salvamont mai ales că se anunță schimbări în evoluția vremii”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, pentru Svnews.ro.