Caz șocant la Carei. Trupul neînsuflețit al unui preot a fost îngropat de o altă familie. Cum a fost posibilă confuzia de neiertat

Caz șocant la Carei. Trupul neînsuflețit al unui preot a fost îngropat de o altă familie. Cum a fost posibilă confuzia de neiertat
FOTO: PresaSM.ro

Un caz șocant s-a petrecut la Spitalul din Carei. Familia îndurerată a preotului ortodox Ioan Panusciac, care a decedat în urmă cu trei trei zile, a trecut prin moment grele, imediat după ce a fost confirmat decesul. Trupul neînsuflețit a fost dat unei alte familii, care l-a îngropat fără să știe cine e. Autoritățile își cer scuze pentru greșeala petrecută la Prosectura unității și regretă tragica încurcătură.

Situații ciudată din județul Satul Mare a fost confirmată de managerul Spitalului, Elisabeta Racz, care a prezentat scuze familiei și condoleanțe, scrie PresaSM.

Părintele trebuia să fie condus pe ultimul drum, dar trupul nu a ajuns în posesia familiei

Preotul Panusciac trebuia să fie îngropat în cursul zilei de 18 septembrie. Rudele însă nu au reușit să intre în posesia trupului, iar managerul Spitalului din Carei a explicat cum se s-a produs terifianta încurcătură.

Un angajat de la morgă a încurcat etichetele

În cursul zilei de joi, la morga Spitalului din Carei a sosit un bărbat care venise să își recunoască bunica. A identificat cadavrul, iar ulterior urma să sosească o echipa de pompe funebre să ridice cadavrul.

Între timp însă, frigiderele de la morga unității medicale s-au stricat, iar un angajat a fost nevoit să scoată câteva cadavre, până la reparare. Odată ce frigiderul a fost reparat, angajatul de la morcă a pus cadavrele înapoi, însă în acest timp a încurcat și etichetele celor doi morți.

Când firma de pompe funebre angajată de nepotul bătrânei a ajuns la morga, angajatul i-a oferit din greșeală trupul neînsuflețit al preotului. Familia din Satu Mare l-ar fi îngropat părintele în vârstă de 52 de ani, fără să știe că nu este bătrâna care decedase.

În cursul zilei de vineri, familia părintelui ortodox s-a dus la morgă să ridice cadavrul, iar atunci au avut parte de o mare surpriză. Trupul neînsuflețit nu mai era acolo, ci fusese înmormântat în locul bătrânei care decedase la vârsta de 80 de ani.

„Conducerea Spitalului a deschis o anchetă internă și s-a constituit o echipă de lucru în acest sens. Angajatul vinovat va fi sancționat, cel mai probabil. Este os ituație regretabilă și ne prezentăm scuzele familiilor pentru tot ce s-a întâmplat”, a declarat conducerea Spitalului din Carei, Elisabeta Racz, pentru sursa citată mai sus.