Caz șocant la Spitalul de Urgență din Craiova. Bătrâna batjocorită de infirmiere a murit: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!”

Caz șocant la Spitalul de Urgență din Craiova. Bătrâna batjocorită de infirmiere a murit: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!”
Sursa: freepik

Femeia, în vârstă de 84 de ani, era internată la Spitalul de Urgență Craiova. Aceasta s-a stins din viață la o zi după ce nepoata ei a vorbit public despre comportamentul inuman al infirmierelor.

Bătrâna batjocorită la spitalul din Craiova a murit

Bătrâna a fost internată la Spitalul de urgență din Craiova, iar pe data de 7 noiembrie a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior.

Cu toate că avea piciorul amputat, angajatele unității mediale au lăsat-o să se chinuie, susținând ca „nu sunt plătite să care 100 de kg”.

Trei zile mai târziu, medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG. Conform nepoatei sale, a fost momentul în care bătrâna ar fi fost umilită de infirmiere.

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta.

I-au zis de mai multe ori: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!” Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei, potrivit adevarul.ro.

 La o zi după ce nepoata ei a vorbit public, bătrâna a murit

„Mama a fost la ea cu o zi înainte. Au vorbit, au povestit. Nu părea o evoluție mai rea. Nu știm ce s-a întâmplat. A făcut stop cardio-respirator, asta ni s-a spus”, a declarat Loredana Nicola.

Nepoata bătrânei susține că nu le va ierta pe infirmierele care i-au jignit și umilit bunica.

„Spuneau că ele nu sunt plătite să o care în spate, că nu scrie asta în fișa postului. Am făcut public totul cu speranța că alți pacienți nu vor mai trece prin ce a trecut bunica mea, dar nu cred că se va întâmpla asta, nu cred că cineva va plăti pentru comportamentul inuman”, a mai spus nepoata femeii.

Urmăriți B1TV.ro și pe