Ce ironie! A murit de COVID, în ziua de Crăciun! S-a aflat pe baricade de la începutul pandemiei

Ce ironie! A murit de COVID, în ziua de Crăciun! S-a aflat pe baricade de la începutul pandemiei
Foto: Hepta

Șeful Centrului Județean de Aparatură Medicală Arad, cel care s-a ocupat de întreținerea și repararea aparatelor de ventilat folosite inclusiv pe secțiile de ATI Covid de la izbucnirea pandemiei, a pierdut lupta cu Covid chiar în ziua de Crpciun.

Valentin Handra nu a mai putut fi ajutat de către aparatele pe care chiar el le menținea în stare de funcționare. Bărbatul a fost confirmat pozitiv în urmă cu trei săptămâni, a făcut o formă agresivă a bolii care a necesitat internarea sa pe secția de terapie intensivă a Spitalului Covid, unde a fost intubat. După ultimul test negativ, acesta a fost transferat la secția ATI non-covid, însă plămânii săi au fost mult prea afectați pentru a mai putea lupta pentru viață, scrie aradon.ro.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș și-a exprimat regretul față de această nouă tragedie, provocată de pandemie: „Am pierdut un om deosebit, un coleg de nădejde, alături de care am lucrat în primul val al pandemiei la repararea aparatelor de ventilat. A fost ani la rând coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, un om de un profesionalism desăvârșit, apreciat de toți cei cu care a intrat în contact, de-a lungul activității sale. Este o pierdere imensă, tot sistemul medical arădean îi este recunoscător pentru implicarea sa și ne exprimăm regretul profund că nu-l vom mai avea alături de noi. Sincere condoleanțe familiei și celor apropiați!”