Cercetare disciplinară la ISU Brașov, după ce un mesaj RO-Alert a început cu avertismentul: „Ursu baaa”

Cercetare disciplinară la ISU Brașov, după ce un mesaj RO-Alert a început cu avertismentul: „Ursu baaa”
Foto: Pixabay

Mai mulți brașoveni au semnalat în mediul online că au primit un mesaj neprofesionist din partea operatorilor serviciului Ro-Alert, din Brașov.

ISU Brașov a anunțat deschiderea unei cercetări disciplinare în acest caz, scrie brasov.net.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, este mesajul transmis prin Ro-Alert, luni, 20 septembrie, la ora 20:17.

La Braşov, sistemul RoAlert începe să aibă o problemă de credibilitate, în acest context: mulţi oameni caută să îl dezactiveze, din meniul telefonului. Adică sistemul care trebuie să ne anunţe de „fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist“ a ajuns ca în povestea cu ursul păcălit de vulpe: sunetul acela strident se aude în câteva sute de case, aproape noapte de noapte, iar scopul lui preventiv e înlocuit de plictiseală, furie, ochi daţi peste cap”, a spus jurnalistul braşovean Claudiu Loghin.

„Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile“, a scris Claudiu Loghin pe Facebook, susținând că la Brașov „sunt zilnic multiple situații în care urșii se plimbă pe străzi, printre blocuri și case.

„Well, în tot acest context, ce face gestionarul de serviciu al sistemului? Glumițe. Stilistică. Retorică de mahala. „Ursu baaa“. Scris exact așa”, mai continuă acesta.

Mai mulți brașoveni au semnalat că au primit mesajul transmis de autorități.