Copii și profesori, cazați în condiții mizere într-un complex din Costinești. Numeroasele nereguli constatate de inspectorii ANPC (VIDEO)

Copii și profesori, cazați în condiții mizere într-un complex din Costinești. Numeroasele nereguli constatate de inspectorii ANPC (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Camere murdare, saltele pătate, băi insalubre, bucătării deplorabile. Așa arată o tabără din Costinești în care au fost cazați peste 300 de copii și profesori. Protecția Consumatorilor a fost sesizată, patronul va fi amendat cu suma de 10.000 de lei, iar activitatea complexului va fi suspendată până la remedierea problemelor, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Aneta Sîngeorzan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Protecția Consumatorilor a închis un complex din Costinești din cauza condițiilor mizere

Condiții deplorabile într-o tabără din Costinești, acolo unde sănătatea persoanelor cazate este pusă în pericol.

Totul a pornit de la un fost angajat care a dezvăluit condițiile nefavorabile în care se află unitatea de cazare.

Mai mult de atât „Mâncarea care cădea pe jos, care era deja făcută, ne puneau să o punem la loc în farfurii ca să nu irosim mâncare. Nu se spală pe mâini niciodată când intră în bucătărie. Nu se dezinfectează. Pe jos e apă murdară de la WC”, a spus fostul angajat al complexului.

Iar ușile de la dulapurile din camere stau să cadă din balamale, iar băile arată ca după un bombardament. Scurgerea de la apă este ruptă, iar dușul smuls din perete.

În urma întrebărilor puse de către ANPC, proprietarul complexului susține că unitatea de cazare nu poate fi întreținută și curată pentru că în clădire se află 600 de persoane. „Acum noi nu avem nimic dat spre folosință, acum e ora mesei, sunt doar tacâmuri și veselă debarasată, clătită cu jet de apă și urmează să fie spălate în mașina de spălat profesională”, mai spune proprietarul.

Patronul va fi amendat cu suma de 10.000 de lei, iar activitatea va fi suspendată până la remedierea problemelor. Toate produsele neconforme vor fi retrase.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări