CORONAVIRUS | Buzău: O școală trece în scenariul roșu după ce o învăţătoare şi soţul său au fost testați pozitiv

CORONAVIRUS | Buzău: O școală trece în scenariul roșu după ce o învăţătoare şi soţul său au fost testați pozitiv
Foto: Pixabay.com

Şcoala generală numărul 1 din Râmnicu Sărat, județul Buzău, unde învaţă aproximativ 950 de copii, trece în scenariul roşu, în care elevii vor învăţa online, după ce o învățătoare și soţului acesteia, care este administrator al unităţii de învăţământ, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Unitatea de învățământ din Râmnicu Sărat, în scenariul roșu, după ce au fost depistate 2 cazuri de Covid-19

Ionel Meiroşu, inspectorul general al ISJ Buzău, a afirmat că două cazuri de coronavirus au fost depistate la Şcoala nr.1 din Râmnicu Sărat. Este vorba despre o învăţătoare, care a predat unei singure clase, şi despre soţul acesteia, care prin natura funcţiei pe care o deţine, a trecut prin mai multe clase, de la debutul anului şcolar.

În caz, consiliul de administraţie al şcolii se va întruni, miercuri, pentru a propune spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca şcoala să treacă în scenariul roşu.

Mai mult, copiii nu au mai venit de astăzi la cursuri.

În judeţul Buzău, se află în scenariul roşu şcoala generală din satul Izvoru Dulce, comuna Merei, unde un profesor a fost confirmat cu coronavirus, scrie News.ro.

Sibiu: Două unităţi de învăţământ şi mai multe clase, în scenariul roşu

Amintim că două unităţi de învăţământ şi mai multe clase vor trece la scenariul roşu, predare online, după confirmarea unor cazuri de coronavirus, potrivit unei decizii luate marți de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu.

Astfel că, potrivit Hotărârii 46/2020 a CJSU Sibiu, s-a aprobat suspendarea cursurilor: Grădiniţa cu Program Prelungit „Elefănţelul Curios” Sibiu – grupa mijlocie, secţia română; Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiu – clasa a XII-a C; Colegiul Naţional „O. Goga” Sibiu – clasa a IX-a E; Liceul Teoretic „Şt. L. Roth” Mediaş – clasa a XI-a C, secţia germană; Şcoala Gimnazială nr. 10 Sibiu – toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ și Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu – toate formaţiunile de studiu din unitatea de învăţământ.

Tot mai multe cazuri de COVID-19 în școli. Ce spune Beatrice Mahler despre acest lucru

Tot mai multe cazuri de COVID-19 au fost depistate în școli. Din ce în ce mai mulți copii au fost confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, iar unitățile de învățământ încep să recurgă la scenariile roșii. De la izbucnirea crizei sanitare și până în prezent, la nivel de bilanț general, 113.589 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus la nivel național.

Specialiștii susțin că regulile sunt respectate în școli și că problema o reprezintă activitățile din afara unităților de învățământ.

„Problema majoră, dacă ne uităm la școli, este la ce se întâmplă în fața școlilor, unde dimineața, la prânz, când părinții își petrec copiii spre școală, regulile nu sunt respectate aproape deloc”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Totodată, aceștia susțin că părinții sunt cei responsabili pentru felul în care își protejează copiii.

„Trebuie să informăm și să conștientizăm nivelul acestor reguli în rândul părinților, pentru că până la urmă riscul de infectare a copiilor noștri în școală pleacă de la noi, de la modul în care ne comportăm în comunitate, de la modul în care respectăm purtarea măștii. Pentru că din cele trei reguli de aur, pe primul loc aș spune că este purtarea măștii, obligatoriu distanțarea dintre noi, iar spălatul mâinilor este o regulă pe care cu siguranță toți trebuie să o respectăm cât mai mult alături de copii noștri”, a mai adăugat Beatrice Mahler.