CORONAVIRUS | Cum a încercat un gălățean diagnosticat cu COVID-19 să părăsească o localitate carantinată: Bărbatul a fost oprit de jandarmi și s-a ales cu dosar penal

CORONAVIRUS | Cum a încercat un gălățean diagnosticat cu COVID-19 să părăsească o localitate carantinată: Bărbatul a fost oprit de jandarmi și s-a ales cu dosar penal
Foto: facebook.com/Inspectoratul-de-Jandarmi-Județean-Galați

Un bărbat infectat cu noul coronavirus, care era izolat la domiciliu, într-o localitate din Galați aflată în carantină, a încercat să părăsească zona, susținând că trebuie să meargă la cumpărături. El a vrut să iasă din localitatea carantinată printr-o lizieră de la marginea acesteia, însă a fost prins de o patrulă de jandarmi.

Un bărbat infectat cu coronavirus a încercat să plece dintr-o localitate carantinată din județul Galați

Totul s-a întâmplat în comuna Ivești din județul Galați, plasată în carantină pe 13 octombrie, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus apărute în rândul localnicilor.

Jandarmii care asigură ordinea publică în localitate au observat, joi, o mașină care încerca să iasă din zona carantinată printr-o lizieră de la marginea comunei. Atunci când a observat forțele de ordine, șoferul a părăsit liziera, fiind apoi oprit de jandarmi.

“În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Galați, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, bărbatul le-ar fi spus jandarmilor că nu este bolnav de COVID-19.

“Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, se mai arată în comunicatul citat.

Astfel, bărbatul a fost condus la domiciliu de către forțele de ordine și s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

CORONAVIRUS | Cum a încercat un gălățean diagnosticat cu COVID-19 să părăsească o localitate carantinată: Bărbatul a fost oprit de jandarmi și s-a ales cu dosar penal

Situația cazurilor de coronavirus în România

Conform datelor raportate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Galați au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 61 de noi cazuri de COVID-19, bilanțul infectărilor, de la debutul pandemiei și până acum, fiind de 5.712.

În ceea ce privește situația la nivel național, România a depășit, vineri, pragul de 5.000 de cazuri zilnice de infectare cucoronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 5.028 de cazuri noi deCOVID-19. Astfel, numărul îmbolnăvirilor confirmate de la începutul pandemiei pe teritoriul României a ajuns la 201.032. În același timp,144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, de joi până vineri, încă 82 de decese legate de această boală infecțioasă au fost înregistrate în România, bilanțul total al victimelor, la nivel național fiind de 6.245.

În acest moment, în spitalele de profil din țară, numărul total de persoane internate cuCOVID-19este de 10.427, dintre care 782 de pacienți se află în secțiile de terapie intensivă.