CORONAVIRUS | Dâmboviţa: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în zona unităţilor şcolare în toate localităţile cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori

CORONAVIRUS | Dâmboviţa: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în zona unităţilor şcolare în toate localităţile cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori

O hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile în care rata de îmbolnăvire cu COVID-19 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, a fost adoptată marți de autorităţile din judeţul Dâmboviţa.

Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în zona unităţilor şcolare în toate localităţile din Dâmbovița cu rată de infectare mai mare de 1,5 la o mie de locuitori

Hotărârea intră în vigoare miercuri şi se aplică, deocamdată în şapte oraşe şi comune.

„Se instituie, începând cu data de 7.10.2020, obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor şcolare de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă depăşeşte 1,5/1000 de locuitori, respectiv Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi” este prevederea din Hotărârea nr. 36/06.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, scrie News.ro.

Prefectura Dâmboviţa a mai menționat că obligativitatea ultimei măsuri se va institui şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă va depăşi 1,5 la o mie de locuitori.

Mai mult, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au dispus menţinerea unor restricţii în ceea ce priveşte funcţionarea cafenelelor, a restaurantelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc. Astfel, restricţiile impuse anterior în acest sens în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Glodeni se menţin până pe data de 13 octombrie, iar începând de miercuri vor fi închise localurile din spaţiile interioare şi în oraşul Titu, pentru o perioadă de o săptămână.

Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ în Botoșani și Galați

Amintim că și în județul Botoșani măștile de protecţie au devenit obligatorii pe o rază de 100 de metri în jurul instituţiilor de învăţământ.

“Începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, precum şi în perimetrul acestora”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis sâmbătă că, începând de luni, purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din județ este obligatorie.

„Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, se arată în decizia CJSU Galați.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, în raportul zilnic, 2.121 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România. Bilanțul a consfințit un nou record negativ în ceea ce privește numărul de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, 73, dar și la la nivelul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară, 608.

Retestarea a scos la iveală 518 persoane pozitive. Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că de la izbucnirea crizei sanitare au fost confirmate 139.612 de îmbolnăviri, iar 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit autorităților, Capitala a contabilizat 403 îmbolnăviri nou confirmate. Într-un acest top negativ, Municipiul București este urmat de județele Prahova (96), Iași (92), Timiș (82), Cluj (85) și Bacău (84).