CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila: Zeci de angajați și beneficiari, testați pozitiv

CORONAVIRUS | Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila: Zeci de angajați și beneficiari, testați pozitiv
Foto: Hepta

Un focar de COVID-19 a fost depistat de autoritățile din Brăila la un cămin de bătrâni din orașul Făurei. 44 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în rândul beneficiarilor și angajaților din cadrul instituției, astfel că acesta este unul dintre cele mai mari focare de SARS-CoV-2 de pe teritoriul județului Brăila, informează debraila.ro.

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din orașul brăilean Făurei

Primul caz de coronavirus de la acest cămin de bătrâni a apărut în urmă cu circa o săptămână. Ulterior, după ce a fost declarat focarul, au fost testați toți angajații, precum și vârstnicii internați, iar între timp, aici a fost înregistrat și un deces.

Potrivit subprefectului județului Brăila, Simona Drăghincescu, persoanele testate pozitiv vor fi internate, inițial, pentru 48 de ore, pentru a fi evaluate, iar apoi se va lua decizia cine va rămâne în continuare în spital.

”O să discut cu domnul director de la DSP şi în cazul în care vor maiexista asemenea îmbolnăviri, în cadrul căminelor de bătrâni, sau apersoanelor instituţionalizate, să înceapă testarea tuturor de la primulbolnav confirmat. Dacă aşteptăm până la al treilea ca să declarăm focar deCOVID, numărul bolnavilor cu siguranţă va fi mult mai mare”, a declarat Simona Drăghincescu, potrivit News.ro.

Peste 95.000 de cazuri de COVID-19 la nivel național

Potrivit celei mai recente raportări transmise de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Brăila au fost confirmate, de la debutul epidemiei de coronavirus și până acum, 1.888 de cazuri de COVID-19, dintre care 15 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește situația la nivelul întregii țări, în ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv încă 883 de persoane, iar 33 de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 239 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor.Astfel, bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 95.897 de infectări și 3.926 de decese. În acest moment, 7.325 de bolnavi de COVID-19 sunt internați în spitale, din care 465 se află în secțiile de Terapie Intensivă. 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până acum au fost prelucrate 1.945.738 de teste, din care 7.247 în ultima zi.

Ludovic Orban: Există o tendinţă de reducere a numărului de cazuri

La finalul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban declara că a putut fi remarcată o tendinţă de reducere a numărului de îmbolnăviri în România.

„A crescut numărul de infectări, și asta o arată și statisticile, deoarece o instituţie controlată dePSD, Curtea Constituţională, a lăsat Guvernul 20 și ceva de zile fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea coronavirusului. Între momentul decizieiCCRşi momentul în care majoritateaPSDdin Parlament a catadicsit să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 până la peste 1.200. (…) Faptul că de cinci săptămâni reuşim să nu crească numărul de cazuri, ba chiar există săptămâna asta o tendinţă de reducere a numărului de cazuri se datorează faptului că am luat măsuri bune. Vom lua măsuri bune și de aici înainte”, a spus Ludovic Orban.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori