CORONAVIRUS | Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, testat pozitiv cu COVID-19: ”Trec de cealaltă parte a baricadei, fiind eu însumi în postura de pacient”

CORONAVIRUS | Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, testat pozitiv cu COVID-19: ”Trec de cealaltă parte a baricadei, fiind eu însumi în postura de pacient”

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Cristian Roman, a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19. Roman, care în trecut a ocupat funcția de prefect al județului Sibiu, a făcut anunțul printr-o postare pe Facebook.

DirectorulSpitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu a anunțat că este infectat cu noul coronavirus

„Dragi prieteni, de mai bine de o jumătate de an, în calitate de manager al unui spital suport Covid, am făcut tot posibilul ca împreună cu echipa pe care o coordonez la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu să ajutăm cât mai mulţi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Începând de astăzi, trec de cealaltă parte a baricadei, fiind eu însumi în postura de pacient Covid. Să ne ajute Dumnezeu să depăşim cu bine această perioadă dificilă”, a transmis directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Unitatea medicală pe care o conduce Cristian Roman are 60 de locuri alocate pacienților infectați cu coronavirus, care sunt toate ocupate, în acest moment.

CORONAVIRUS | Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, testat pozitiv cu COVID-19: ”Trec de cealaltă parte a baricadei, fiind eu însumi în postura de pacient”

Situația cazurilor de coronavirus la nivelul județului Sibiu

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, județul Sibiu înregistrează cea mai mare rată din țară a infectărilor cu coronavirus, 9 la mia de locuitori.

De la începutul pandemiei și până în acest moment, în județul Sibiu au fost confirmate 10.761 de cazuri de infectare, dintre care 181 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

În municipiul Sibiu, intrat de luni în carantină pentru 14 zile, rata incidenței cazurilor de contaminare a depășit 13 la mia de locuitori.

În ceea ce privește situația la nivel național, autoritățile au raportat, marți, 8.262 de cazuri noi de COVID-19 și 186 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate pe un interval de 24 de ore. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.174 de pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 253.244 de pacienți fiind declarați vindecați.În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”
16:03 - Raluca Turcan: „Aş spune că asistenţa socială e praf. Doar 7% din serviciile sociale sunt furnizate în mediul rural”