CORONAVIRUS | Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din Miercurea Sibiului și alte două localități: „Situația în care ne aflam este una îngrijorătoare”

CORONAVIRUS | Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din Miercurea Sibiului și alte două localități: Situația în care ne aflam este una îngrijorătoare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise și în Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus. Decizia a fost luată de Comitetul pentru situații de urgență al județului Sibiu și se aplică de joi, 10 septembrie.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din Miercurea Sibiului

După Slimnic, Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus au parte de măsuri drastice. În cele două localități, s-a depășit rata de infectare cu COVID-19, fiind trei cazuri la mia de locuitori.

Astfel că, autoritățile locale au decis ca masca de protecție să devină obligatorie și în spațiile publice deschise.

În localitatea Arpașu de Sus, sunt zece cazuri confirmate pozitivla o populație de 2825 locuitori (3,54/1000).

În comuna Ludoș sunt trei cazuri confirmate pozitiv la o populație de 690 de locuitori.

În orașul Miercurea Sibiului, rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori, fiind 14 cazuri confirmate.

“Ca urmare a acestor constatări făcute de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și prezentate în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență Generate de Epidemii, DSP a înaintat CJSU o serie de propuneri care au fost adoptate prin Hotărârea nr. 42 după cum urmează: începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de cinci ani. Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 – 21.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane”, arată Prefectura Sibiu, potrivit sibiu100.ro.

Prefectul de Sibiu: Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, face un apel la sibieni pentru a respecta restricțiile.

„Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât peste o săptămână elevii încep școala. La nivelul județului Sibiu avem trei UAT-uri în care este depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Dragi cetățeni, vă rog să respectați măsurile impuse pentru sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și mai ales a copiilor ce urmează să înceapă școala. Autoritățile impun măsuri, dar ține de fiecare dintre noi să le respectăm!”, transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Peste 1.130 de cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS)anunță, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.136 de noi cazuri deCOVID-19. În același intervalul s-au realizat 20.552 teste.De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 41 de pacienți cuCOVID-19au decedat de luni până marți, ora 13.00. În acest moment, la ATI sunt internate 460 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane