Decesele lovesc lumea medicală din Constanța. După doctorul Dumitru Octavian Unc, o altă somitate a încetat din viață

Decesele lovesc lumea medicală din Constanța. După doctorul Dumitru Octavian Unc, o altă somitate a încetat din viață

Lumea medicală din Constanța s-a confruntat cu o zi tristă. După cedesul prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc, tot în data de 24 octombrie a încetat din viață și doctorul Doina Paula Balaban, cadru universitar al Universității Ovidius Constanța, scrie Ziua de Constanța.

Vestea tristă a venit de la Universitatea Constanța, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și tuturor cunoscuților doctoriței Balaban. „Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului prematur al colegei noastre, prof.univ.dr. Doina Paula Balaban, din cadrul Facultății de Medicină Dentară.

Doamna profesor Balaban a făcut parte din primul eșalon de cadre didactice cu care s-a început activitatea Facultății de Medicină, nou înființată în anul 1990. De asemenea, a pus bazele disciplinei Biochimie din cadrul Facultății de Medicină Dentară, pe care a predat-o cu dăruire și entuziasm. Din dubla sa postură, de dascăl și cercetător, a obținut brevete de cercetare și a publicat articole și cărți de specialitate, pe care studenții noștri le vor consulta în continuare în formarea lor profesională. Doamna prof.univ.dr. Doina Paula Balaban va rămâne în amintirea acestora și a noastră ca un profesionist desăvârșit, care, cu pasiune și devotament, a format zeci de generații de studenți și a contribuit la dezvoltarea Facultății de Medicină, iar mai apoi la cea de Medicină Dentară.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care au cunoscut-o. Dumnezeu să o odihnească în pace! Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța”, au precizat în mesaj, potrivit sursei citate mai sus.