Două adolescente din Maramureș au pus autoritățile pe jar, după ce şi-au înscenat răpirea

Două adolescente din Maramureș au pus autoritățile pe jar, după ce şi-au înscenat răpirea

Două fete, în vârstă de 13 şi 14 ani, au alertat autorităţile din Maramureş, după ce şi-au înscenat răpirea, relatează adevărul.ro.

Fata în vârstă de 14 ani i-ar fi trimis mamei ei mesaje prin care îi spunea ca e răpită şi că nu poate să vorbească, iar maşina în care se află se îndreaptă spre Cluj.

„Un bărbat a sesizat ieri, la ora 13.10, Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei despre faptul că în jurul orei 12.00, fiica sa, de 14 ani, a fost răpită. Conform spuselor bărbatului, aceasta ar fi fost constrânsă să urce într-o maşină de culoare neagră, care a plecat în direcţia localităţii Bogdan Vodă”, arată anchetatorii.

De asemenea, copila în vârstă de 13 ani a plecat de la Centru de Primiri Regim Urgenţă din judeţ, fără acordul unităţii.

„De îndată a fost constituită o echipă complexă de cercetare şi căutare, a fost întocmit dosar penal, iar pentru soluţionarea cauzei în timp cât mai scurt au fost mobilizate mai multe forţe şi mijloace din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Borşa, din Vişeu de Sus, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bogdan Vodă”, conform autorităţile

După ore de căutări neîncetate, cele două fete au fost găsite nevătămate, pe raza oraşului Borşa.

În urma investigaţiilor, autorităţile au stabilit că cele două fete s-au înţeles în timpul zilei să se deplaseze pe raza oraşului Borşa şi au fost aşteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul până la bunica uneia dintre ele.

Însă, când au văzut că situaţia se înrăutăţeşte şi sunt căutate de poliţie acestea s-au dus într-o zonă retrasă, unde au fost găsite.