După municipiul Constanța, și Costinești, Medgidia, Agigea și alte localități intră în carantină. De când se aplică măsura

După municipiul Constanța, și Costinești, Medgidia, Agigea și alte localități intră în carantină. De când se aplică măsura
FOTO: Pixabay.com

După ce municipiul Constanța a intrat în carantină de vineri seară, pentru 14 zile, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 9 la mia de locuitori, și localitățile Lumina, Costinești, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea și Valu lui Traian intră în carantină începând de sâmbătă, 21.11.2020, ora 20:00, pentru aceeași perioadă, cu posibilitate de prelungire.

Mai multe localități din jud. Constanța, în carantină

Decizia a fost luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și urmează ca Raed Arafat, șeful DSU, să semneze ordinele de carantinare.

“Propunerea a venit după constatarea că incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat”, a transmis Prefectura Constanța.

În aceeași ședință a CJSU a fost votată și prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanța și avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.

Municipiul Constanța a intrat în carantină

Municipiul Constanța a intrat în carantină pentru două săptămâni, după cerata incidențeicazurilor decoronavirusa depășit 9 la mia de locuitori. Măsura s-a aplicat de vineri, 20 noiembrie, de la ora 20.00.

„Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie a.c. Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori.

În acest moment, indicele în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, se arată în anunțul Instituției Prefectului Constanța. Despre posibilitatea carantinării orașului de la malul măriis-a discutat încă miercuri seară.

Potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în perioada de carantină, locuitorii Constanței își pot părăsi locuințele doar pentru anumite motive și având asupra lor o declarație pe propria răspundere sau o adeverință ori legitimație de serviciu.

Concret, în intervalul orar 5.00-23.00 se interzice circulația în interiorul zonei carantinate, cu câteva excepții.

La aflarea veștii impunerii carantinei, cetățenii Constanței au luat cu asalt supermarketurile și hypermarketurile, pentru a-și face provizii.

Printre cele mai cumpărate produse alimentareau fost făina, orezul, mălaiul, fructele, legumele, conservele, uleiul, dar și apa. De asemenea, sunt la mare căutare și conservele, pastele făinoase, dar și carnea și produsele lactate.

Ultima oră
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)