Galați: Teste PCR false descoperite la controlul de frontieră

Galați: Teste PCR false descoperite la controlul de frontieră
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe teste PCR falsificate au fost descoperite de către polițiștii de frontieră din Galați, la doi cetățeni din Republica Moldova, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, citat de către Agerpres.

Teste pentru infecția cu COVID-19, false

În cadrul trecerii pe la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, două persoane: un bărbat în vârstă de 36 de ani și o femeie în vârstă de 26 de ani au prezentat teste PCR false autorităților competente, din partea DSP Galați. Aceștia se aflau în interiorul unui microbus.

Autoritățile de la punctul de trecere au suspectat verosimilitatea testelor pe care cei doi tineri le-au prezentat și au decis să reia testele, la frontieră. În urma controlului, s-a descoperit că testele prezentate de către cei doi erau false. Cei doi tineri au declarat că au efectuat testele la o clinică privată din Republica Moldova și nu știau că testele sunt false.

Polițiștii de frontieră au demarat o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând ca pedepsele să fie aplicate conform legii.

Teste false RT-PCR negative, vândute pe OLX

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare, miercuri, un mandat de percheziție, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, respectiv aceasta vinde pe OLX teste false RT-PCR negative.

„Din datele și probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV-2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale