Giurgiu: Garda de Mediu, amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, împotriva celor care ard ilegal deşeuri

Giurgiu: Garda de Mediu, amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor din comuna Vărăşti, împotriva celor care ard ilegal deşeuri
Foto: mmediu.ro

Amenzi de 232.000 lei au fost aplicate de Garda de Mediu în urma descinderilor din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, pe care le-a făcut împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, împotriva celor care ard ilegal deşeuri.

Amenzi de 232.000 lei în urma descinderilor Gărzii de Mediu în comuna Vărăşti

„În data de 20 noiembrie, a avut loc o acţiune de control împotriva celor care ard şi depozitează ilegal deşeuri pe raza localităţii Vărăşti, din judeţul Giurgiu. Controlul a fost efectuat de echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei. Descinderea a vizat localizarea zonelor în care se incinerează ilegal deşeuri, în vederea valorificării materialelor reciclabile, precum şi desfăşurarea unor activităţi neautorizate de colectare a deşeurilor din localitatea Vărăşti”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

În cadrul acțiunii, au fost încheiate 10 acte de control şi au fost aplicate nouă amenzi, în valoare totală de 232.000 lei şi un avertisment.

Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deşeurilor, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens.

Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni complementare, constând în suspendarea activității de colectare deșeuri până la obținerea actelor de reglementare. Totodată, a fost ridicată o cantitate de aproximativ 6,260 tone deșeuri amestecate, depozitate ilegal pe domeniul public, în scopul eliminării finale.

„Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, în privinţa deţinerii actelor de reglementare pentru activităţile desfăşurate, precum şi pentru legalitatea funcţionării în conformitate cu actele deţinute. Ca urmare a celor constatate în timpul verificărilor, au fost impuse măsuri de eliminare a deşeurilor identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare şi valorificare a deşeurilor, în lipsa existenţei sau respectării autorizaţiilor de mediu. Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi pe amplasamente neautorizate în acest sens”, se mai precizează în document.

Acţiunea a reunit 11 echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi peste 100 de efective ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Au fost utilizate drone.

Garda Naţională de Mediu a organizat, recent, descinderi similare privind legalitatatea activităţilor de colectare a deşeurilor în comuna Conţeşti, din judeţul Dâmboviţa şi în localitatea Sinteşti, din judeţul Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)