Incendiu de proporții în cimitirul din Oradea. ISU: Au ars aproximativ 10 tone de lemn și plastic (VIDEO)

Incendiu de proporții în cimitirul din Oradea. ISU: Au ars aproximativ 10 tone de lemn și plastic (VIDEO)

Un incendiu de proporții a izbucnit în incinta cimitirului municipal din Oradea. Pompierii au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale.

Flăcările s-au manifestat pe o platformă din cimitir, acolo unde erau depozitate deșeurile precum coroane și alte materiale plastice. Reprezentanții ISU Bihor susțin că au ars aproximativ 10 tone de lemn și plastic.

Incendiu de proporții în cimitirul din Oradea

Intervenția pompierilor a durat aproximativ 5 ore, iar autoritățile s-au luptat cu flăcările izbucnite la platforma de depozitare a deșeurilor.

Incendiul a fost sesizat în jurul orei 18:45, moment în care la fața locului au fost mobilizate de urgență echipajele de pompieri ale Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

La momentul sosirii colegilor la fața locului, incendiul se manifesta violent la deșeurile depozitate pe o platforma amenajată în acest scopt în cimitir.

Intervenția a fost una de durată, pe platformă fiind depozitată o cantitate foarte mare de coroane și alte deșeuri din cimitir.

După stingerea flăcărilor, colegii au procedat la găsirea focarelor ascunse în mormanele respective. Intervenția a durat aproximativ 5 ore.

În urma evenimentului, au ars aprox. 10 tone de material lemnos, plastic și frunze uscate. Au fost degradate două containere metalice”, a explicat Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Bihor, pentru b1 TV.

Fumatul în zone nepermise, o posibilă cauză a incidentului

Din primele informații, fumatul într-o zonă nepermisă ar fi fost una dintre cauzele incendiului, dar o anchetă este momentan în curs.

Primele cercetări efectuate au relevat drept cauză probabilă a incendiului fumatul în locuri nepermise (…) Cu siguranță organele competente vor proceda la identificarea persoanelor care au provocat acest eveniment”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană