Jandarm în vârstă de 31 de ani, găsit mort într-o râpă din Munții Parâng. Acesta s-a dezechilibrat în timpul unui traseu montan și a căzut

Jandarm în vârstă de 31 de ani, găsit mort într-o râpă din Munții Parâng. Acesta s-a dezechilibrat în timpul unui traseu montan și a căzut
Foto: Facebook/ Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.

Doi jandarmi ce se aflau în timpul liber au parcurs un traseu montan în munții Parâng, în noaptea de joi.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Județean de Jandarmi Golj, după ce au trecut de o parte din drum, unul dintre ei, în vârstă de 31 de ani s-a dezechilibrat şi a cazut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Colegul său ar fi încercat să ajungă la el şi ar fi constatat că bărbatul nu prezintă semne vitale. Ulterior, echipajul de salvare l-a găsit mort.

Jandarmul s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă

Incidentul a avut loc joi, însă intervenţia de recuperare nu s-a putut desfăşura din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit reprezentanților IJJ Gorj „un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, aflat în timpul liber, în timp ce efectua o drumeţie în Munţii Parâng, s-a dezechilibrat şi a căzut într-o râpă de aproximativ 300 de metri. Acesta era însoţit de un alt coleg care, în încercarea de a-l prinde, a pierdut rucsacul şi telefonul. A coborât în râpă, găsindu-l pe jandarm cu multiple traumatisme la cap, fără a prezenta semne vitale.

Ținând cont de faptul că jandarmul care coborâse în râpă nu a reuşit să găsească telefonul pentru a solicita sprijin, a luat decizia de a pleca spre cea mai apropiată localitate, pentru a găsi ajutoare. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut interveni încă de aseară, locul unde s-a produs accidentul nu a putut fi identificat, intervenţia pentru recuperarea jandarmului fiind amânată din cauza codului galben de viscol”, scrie Observator.

Două echipe de jandarmi montani din cadrul IJJ Gorj, însoţiţi de colegul care a fost alături de jandarm, au intervenit pe munte pentru a identifica zona unde s-a produs accidentul, în vederea recuperării bărbatului.

Jandarmul a fost găsit mort

Acţiunea de căutare a început în această dimineaţă, încă de la ora 06,00. Eforturile de identificare ale jandarmului sunt susţinute şi de echipele de salvamont. Ieri, după aflarea informaţiei, reprezentanţii Jandarmeriei Gorj au luat legătura cu procurorul, care a delegat jandarmilor o parte din competenţe, respectiv activităţi de cercetare şi fixare la faţa locului, precum şi realizarea de fotografii judiciare. Menţionăm faptul că, încă de aseară, familia jandarmului a fost anunţată de producerea evenimentului de către psihologul din cadrul Jandarmeriei Gorj, care le este alături pentru a acorda asistenţă de specialitate, a mai anunţat IJJ Gorj.

Ulterior, acesta a fost găsit mort de către echipajele de salvare. În momentul de faţă, el este recuperat şi transportat la spital.

Urmăriți B1TV.ro și pe