Jandarmii au prevenit o bătaie cu cuțite între doi minori la Galați. Cum au ajuns cei doi adolescenți în atenția forțelor de ordine

Jandarmii au prevenit o bătaie cu cuțite între doi minori la Galați. Cum au ajuns cei doi adolescenți în atenția forțelor de ordine
Foto: Facebook @ Jandarmeria Română

Jandarmii au împiedicat o bătaie cu cuțite între doi minori în vârstă de 17 ani din Galați, iar pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, transmite vineri Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, potrivit Agerpres.

Cum au ajuns în atenția jandarmilor din Galați cei doi minori care urmau să se bată și care aveau cuțite asupra lor

Un echipaj de jandarmerie se afla în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați și patrula pe o stradă, când a observat un tânăr care încerca să smulgă o țeavă metalică dintr-un gard. Acesta a observat că se apropie echipajul, astfel că a aruncat în vegetația din zonă un obiect pe care îl avea în buzunar. Tânărul a fost legitimat, ocazie cu care oamenii legii au constatat că are 17 ani și că locuiește în Galați.

Întrebat de ce încerca să smulgă țeava metalică din gard, tânărul a spus că urma să se bată cu un cunoscut care i-ar fi amenințat prietena la telefon și care l-ar fi amenințat și pe el că îl va tăia.

În vegetație, jandarmii au depistat un cuțit cu o lamă de 15 centimetri. Tânărul susține că îl avea la el pentru a se apăra, având în vedere că nu știa cum va evolua conflictul.

La fața locului și-a făcut apariția și o doua persoană, iar forțele de ordine au aflat că acesta este fratele celuilalt băiat implicat în conflict. De altfel, acesta a spus că a venit tocmai pentru că fratele său nu a putut să ajungă personal. În buzunarul său a fost găsit un briceag cu o lamă de 10 centimetri, briceag despre care a declarat că îl avea asupra sa deoarece intenționa să se bată cu prima persoană oprită de jandarmi.

Adolesecenții au fost conduși la secție, iar jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru amenințare și port fără drept de obiecte periculoase.

Poliția continuă cercetările.