Mai multe magazii cu lemne au fost cuprinse de flăcări în Oravița, Caraș-Severin

Mai multe magazii cu lemne au fost cuprinse de flăcări în Oravița, Caraș-Severin

Mai multe magazii cu lemne aflate în vecinătatea unor blocuri de locuințe au fost cuprinse de flăcări în cursul nopții de duminică spre luni, conform Agerpres.

Mai multe magazii cu lemne, cuprinse de flăcări

Focul a cuprins mai multe depozite de lemne, dar și anexe ale unui gater și ale unui service auto au fost afectate de un incendiu ce a fost activ în timpul nopții de duminică spre luni, acesta fiind stins de către pompierii din cadrul ISU Caraș-Severin.

Aproximativ 40 de locatari s-au autoevacuat în timpul incendiului, iar o persoană de sex feminin a avut nevoie de îngrijiri medicale, fară să fie nevoie de transportatea acesteia de urgență la spital.

Incendiul a izbucnit la depozitele de lemne duminică seara, iar în momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, incendiul deja se manifesta violent. Ulterior, din cauza condițiilor meteo și a construcțiilor improvizate din materiale ușor inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune.

„Focul s-a extins la balconul unei locuinţe din imediata apropiere a barăcilor, dar şi la un gater-depozit de material lemnos şi curtea unui service auto. De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zonă – un depozit de fier vechi, respectiv un depozit de materiale de construcţii”, a precizat ISU Caraş-Severin.

Pompierii au pornit o anchetă pentru a afla cauza incendiului

În timpul incendiului, mai multe autoturisme au fost scoase din zona periculoasă pentru a nu permite flăcărilor să se extindă.

„Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condiţiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului. La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile şi problemele legate de asigurarea alimentării cu apă a maşinilor de stingere”, arată sursa citată.

Pompierii ISU Caraș-Severin au început o anchetă pentru a afla ce a dus la izbucnirea incendiului.