O nouă linie de metrou va străbate centrul Bucureștiului. Contractul a fost semnat

O nouă linie de metrou va străbate centrul Bucureștiului. Contractul a fost semnat

Metroul reprezintă unul dintre cele mai utilizate și eficiente mijloace de transport din București. Cetățenii din Capitală vor putea ajunge și mai rapid dintr-un punct în altul al orașului după ce proiectul de infrastructură Eroilor – Iancului, din Magistrala 5 de metrou va fi gata. Când? Experiențele ultimilor ani au demonstrat că este nevoie de multă răbdare, însă până atunci Ministerul Transporturilor a anunțat vineri, 29 octombrie, semnarea contractului de consultanță și proiectare.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la MT, a oferit mai multe detalii despre proeict pe pagina sa de Facebook.

„Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor”, a notat oficialul de la Transporturi.

Cifrele proiectului liniei de metrou Eroilor – Piața Iancului

Secțiunea Eroilor – Iancului va avea o lungime de 5,4 km, iar valoarea totală a contractului pentru construcția tronsonului este evaluată la 2,9 miliarde de lei cu TVA. Lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, respectiv surse proprii.

În total, tronsonul din M5 va avea 6 stații: Eroilor, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Magitrala 5 este compusă din trei secțiuni. Eroilor – Râul Doamnei a fost finalizată, iar pe listă urmează Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon (cel mai scurt segment).

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană