Orașul din România care și-ar putea dubla suprafața. „Amenințare” pentru marile administrații din țară

Orașul din România care și-ar putea dubla suprafața. „Amenințare pentru marile administrații din țară
Orașul Buzău / Foto: TurismIstoric.ro

Orașul Buzău și-ar putea dubla suprafața și astfel, ar putea deveni unul dintre cele mai mari din România, dacă va trece cu brio referendumul din luna septembrie. Concret, edilii locali, în frunte cu primarul Constantin Toma, vor alipirea comunei Țintești de municipiul Buzău.

Pentru ca proiectul să fie implementat, va fi nevoie de prezența a minimum 30% dintre locuitorii cu drept de vot din Buzău și Țintești. Constantin Toma a anunțat că de săptămâna viitoare, în cele două localități se vor da hotărâri pentru organizarea „referendumului pentru unire”.

Referendum pentru „Unire”, la nivel local. Motivele deciziei administrației buzoiene

Buzăul ar putea ajunge de pe locul 24, pe 7 la nivel național, ca suprafață. Prin acest proiect, primarul vrea să atragă investitori în zonă. Aproximativ 1.000 de hectare de teren ar urma să fie puse la dispoziție investitorilor, după referendumul din toamnă.

Totodată, administraţia vrea să relan­se­ze potenţialul zonei industriale a Buzăului, unde lucrează aproximativ 10.000-12.000 de oameni în prezent, în comparaţie cu aproximativ 40.000, în perioada dinainte de Revoluţie.

Cum ar putea arăta „noul Buzău”

În această săptămână, primarul Buzăului a publicat harta viitorului oraș, în cazul în care referendumul din 27 septembrie va fi un succes.

„Dragi buzoieni,

Iată că după acest rezultat incredibil, câștigarea titlului de ,,Cel mai bun brand de oraș din Europa”, acordat de prestigioasa publicație londoneză Transform Magazine, vin în fața dumneavoastră cu cel mai important proiect al Buzăului din ultimii 31 de ani, dublarea suprafeței orașului prin unirea cu comuna Țintești!

Săptămâna viitoare, miercuri 14 iulie 2021, ora 10:00, atât la Buzău cât și la Țintești vor fi supuse aprobării în cele două Consilii Locale proiectele de hotărâri privind unirea celor două Unități Administrativ Teritoriale.

În municipiul Buzău lucrează peste 60% din toți salariații din județul Buzău și tot aici, la noi, se realizează peste 70% din Produsul Intern Brut al județului nostru. Practic municipiul Buzăul, în acest moment, nu mai are capacitatea de dezvoltare, din lipsă de teren, pentru proiecte de investiții majore, atât publice (de exemplu un spital municipal), cât și private.

Vă atașez o hartă a Buzăului Mare, rezultat din unirea celor două U.A.T. -uri! Este remarcabil că cele 4 investiții istorice ce vor veni: autostrada A7 Ploiești – Buzău – Pașcani – Siret, Drumul Expres Buzău – Brăila, transformarea unei părți a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil și modernizarea magistralei 500 a Căilor Ferate Române ce trece prin Buzău, București, Vișcani, pot fi puse cel mai bine în valoare de contopirea Buzăului cu Țintești.

Avem o viziune de dezvoltare a acestui oraș, ,,Buzăul, oraș magnet până în 2030″, adică Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul din cele mai importante orașe din România! Pentru asta avem de îndeplinit peste 70 de obiective în domeniile economic, educațional, social și cultural, dar dublarea suprafeței orașului este cea mai importantă!

Dragi buzoieni, niciodată nu o să vă pot mulțumi suficient pentru onoarea unică ce mi-ați acordat-o la alegerile locale din septembrie anul trecut, când m-ați votat primar de municipiu cu cel mai mare procent din România, 78,06%. M-ați motivat astfel să muncesc și mai mult și cu mai multă determinare pentru a schimba viața dumneavoastră în mai bine, dar mai ales pentru a asigura un viitor mult mai bun copiilor, nepoților și strănepoților noștri.

Iar un viitor mai bun înseamnă prezența la vot, pe 26 septembrie 2021, pentru a spune ,,DA”, la Referendumul ce poate asigura unirea Buzăului cu Ținteștiul. Hai să facem Buzăul mare!”, a notat primarul Toma pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
22:35 - Valeriu Gheorghiță: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre