Oraşul Focşani a intrat în carantină din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Oraşul Focşani a intrat în carantină din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Orașul Focșani a intrat în carantină începând cu noaptea de joi spre vineri, după ce rata de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de 7,5 cazuri de Covid la mia de locuitori, potrivit monitoruldevrancea.ro.

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu ora 0.00, astfel că de vineri oamenii vor trebui să poarte mască pe stradă şi să aibă declaraţie pe pe proprie răspundere, dacă ies din case între orele 20-5.00, în situaţia în care nu sunt vaccinaţi ori nu au trecut curând prin boală. Persoanele vaccinate trebuie să aibă certificatul verde.

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, solicită primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, noi măsuri în lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Prefectul cere edilului Focşaniului să ia cât mai urgent măsuri precum organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, deschiderea de centre noi de vaccinare dar şi derularea unei campanii vizibile şi eficiente cu privire la importanţa vaccinării, arată un comunicat de presă.