Peste o mie de angajați de la Alro protestează. Sindicaliștii riscă să rămână fără locuri de muncă

Peste o mie de angajați de la Alro protestează. Sindicaliștii riscă să rămână fără locuri de muncă
Foto simbol: Pixabay

Aproximativ 1.3000 de angajați de la Alro Slatina riscă să fie trimiși în șomaj tehnic din cauza reducerii producției de aluminiu. Aceasta criza fiind cauzată de probleme cu energia electrică. Cu acest prilej, sindicateșe organizează un protest în fața sediului companiei.

Activitatea Alro România va fi diminuată

Potrivit președintelui Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, protestul va fi programat joi după amiază. Astfel, sindicaliștii vor solicita Guvernului „salvarea industriei românești”.

„În data de 27 decembrie 2021 Consiliul de Administraţie al Alro SA a luat hotărârea ireversibilă ‘de distrugere a aluminiului românesc’ prin închiderea a 60% din capacitatea de producţie, aceasta datorându-se energiei electrice extrem de scumpe şi din cauza lipsei cantității necesare pentru menţinerea fluxului de producţie„, se arată într-un comunicat al Sindicatului „Aluministul” transmis, miercuri, AGERPRES.

Angajații companiei, trimiși în șomaj tehnic

Compania Alro a anunțat diminuarea activităților de producție a aluminiului primar de la cinci hale de electroliză la două. Conducerea societății susține că nu planifică concedierea personalului angajat. Compania urmând doar să eficientizeze folosirea forței de muncă. Măsurile respective cuprinzând perioade de șomaj tehnic, devansare și cumularea unor revizii și reparații.

„Totodată, se naşte un fenomen imposibil de oprit, şi anume trimiterea a peste 1.300 de angajaţi în şomaj tehnic, oferindu-le acestora şi familiilor lor sărăcie, pentru că nu va mai fi posibilă angajarea lor şi redeschiderea capacităţilor închise, chiar dacă conducerea declarativ o face, întrucât investiţiile pentru repornire sunt de ordinul sutelor de milioane de dolari. (…) Cu respect ne adresăm dumneavoastră, domnule prim-ministru, şi credem că un om ca dumneavoastră călit în atâtea misiuni grele este capabil şi poate salva industria românească. Vedem şi nu putem rămâne indiferenți cum ne sunt distruse familiile lăsate fără o sursă de venit pentru nu ştiu câtă vreme şi cu mare dărnicie primim în schimb sărăcie”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia