Picturi realizate de artiști celebri, furate dintr-o galerie. Care este prejudiciul și cine e principalul suspect

Picturi realizate de artiști celebri, furate dintr-o galerie. Care este prejudiciul și cine e principalul suspect
„Flori de primăvară", de Ștefan Luchian

Pe vreme de criză, hoții români nu fac pasul înapoi nici când vine despre obiecte de artă. Mai multe tablouri semnate de mari pictori români au fost furate dintr-o galerie de artă, anul trecut, iar principalul suspect este un individ dat în urmărire națională, cât și internațională.

Cel care ar fi coordonat jaful ar fi administratorul unei galerii de artă, acolo unde proprietarul le-a lăsat în custodie. Poliția a luat în calcul deja faptul că tablourile au fost vândute de hoț și astfel, tablourile se află în străinătate. Printre operele de artă furate din galerie se numără lucrări semnate de mari nume, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petrașcu, Octav Băncilă, Iosif Iser și Samuel Mutzner.

Care sunt acuzațiile procurorilor

Administratorul galeriei de artă a fost reținut de Poliție, după ce au fost efectuate percheziții în locația din Sectorul 2 din București.

Cercetările sunt supravegheate de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale și folosirea instrumentelor false.

Prejudiciul este evaluat la peste 230.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe