Plaja Corbu, salvată în instanță: Prefectura Constanța a cerut Tribunalului să anuleze autorizațiile de construcție ale unui dezvoltator

Plaja Corbu, salvată în instanță: Prefectura Constanța a cerut Tribunalului să anuleze autorizațiile de construcție ale unui dezvoltator
foto: Dobrogea Live

Prefectura Constanţa a solicitat Tribunalului Constanța să anuleze două Certificate de Urbanism emise în 2019, şi două Autorizaţii de Construire, emise în decembrie 2020, pentru dezvoltatorul Logis Project, care a început să ridice un complex imobiliar în zona plajei Corbu, din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Miercuri, 15 februarie, instanța a decis anularea Autorizaţiei de construire nr. 114/18.12.2020 şi a Certificatului de urbanism nr. 8/18.01.2019, emise de primarul Comunei Corbu; decizia nu este definitivă, dezvoltatorii reclamați putând face recurs în termen de 15 zile de la comunicare – relatează publicația locală Dobrogea Live.

Plaja Corbu este zonă protejată Natura 2000 și face parte din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” iar acțiunea în instanță a avut loc în urma unei investigații ample realizate, anul trecut, de jurnalistul constănțean Gabriel Botezatu de la publicația amintită.

Dezvoltatorul mai deține, potrivit presei locale, și alte două proiecte similare în Olimp și pe malul lacului Siutghiol, în zone cu statut sensibil.

foto: dobrogealive.ro

Proiectele se întind pe aproximativ 30 hectare de lângă plaja Corbu, în Rezervaţia Delta Dunării

Conform sursei citate, Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe și în legătură cu Autorizația de construire nr. 113/18.12.2020, emisă tot de primarul comunei Corbu pentru aceeași societate comercială – Logis Project – deoarece construcţiile din zona plajei Corbu sunt prevăzute în două proiecte ale aceluiaşi dezvoltator: „Construire 6 corpuri colective cu regim de înălţime P+1E, dezmembrare teren, branşamente utilităţi şi organizare şantier” şi „Construire 18 corpuri colective cu regim de înălţime P+1E, dezmembrare teren, branşamente utilităţi şi organizare şantier”.

Probleme depistate

Conform cererii de chemare în judecată, Prefectura Constanța a declanşat aceste procese la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) care, în urma unor controale efectuate în primăvara anului 2022, a constatat mai multe nereguli în emiterea acestor acte.

În cazul autorizaţiilor de construire, Prefectura invocă, printre altele, documentaţii incomplete, planuri de situaţie incomplete fără viza OCPI, lipsa elaborării unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), lipsa unor avize emise de Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`