Plaja – magnet pentru turiști, aflată la doar o oră de București. Cât costă un șezlong sau o bere pe bucata de plajă

Plaja – magnet pentru turiști, aflată la doar o oră de București. Cât costă un șezlong sau o bere pe bucata de plajă
Foto: Captură video

Plaja Gostinu (din județul Giurgiu) este o așa-zisă plajă situată la aproximativ 60 km de București, pe malul Dunării. Şi în acest weekend, plaja Gostinu, de pe malul Dunării, a fost plină de turişti. Cei mai mulţi dintre ei veniţi doar pentru o zi, din Capitală, atraşi de preţurile mici şi de drumul mult mai scurt decât cel până la mare.

Puțini turiști cunosc despre acest colț minunat care se află la doar o oră de mers cu mașina față de Capitală. Unii turiști chiar spun că aceasta este o alegere mai bună decât litoralul românesc.

Turiștii sunt atrași de această plajă

Pentru cei care nu au apucat să meargă la mare în acest an, dar și-ar dori o escapadă de weekend fără să petreacă prea mult timp în trafic, atunci aceștia pot alege plaja Gostinu, aflată la o oră și jumătate de București.

Plaja Gostinu se află în județul Giurgiu, la granița cu Bulgaria, dar este o alegere foarte bună pentru cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul și să nu petreacă prea mult timp în trafic, să nu cheltuiască prea mult pe carburant, care după cum bine știm, s-a scumpit extrem de mult sau pe o cazare piperată.

Turiștii spun că apa este perfectă pentru baie și mulți aseamănă atmosfera de aici cu cea de pe litoral, chiar dacă vorbim doar despre o bucată de plajă aflată la câțiva kilometri de București, scrie Fanatik.

Cum ajungi la plaja Gostinu?

Urmezi drumul clasic București-Giurgiu și cu câțiva km înainte de Giurgiu faci stânga spre comuna Oinacu. Mergi tot înainte pe drumul principal, treci prin Braniștea iar apoi intri in Gostinu.

Drumul este asfaltat până într-un punct, după care urmează un drum accidentat cu pământ pe care mergi destul de încet și precaut (cam 10 minute) fix până la plajă.

Majoritatea turiștilor sunt impresionați de prețuri. Oamenii spun că aici trebuie doar să plătești combustibilul de la mașină, pentru că pot să aduci propriile băuturi de acasă, un prosop pe care să stai la plajă și inclusiv un pachet cu mâncare.

Cât costă un șezlong sau o bere pe bucata de plajă

Aici există și șezlonguri pentru care trebuie să plătești 20 sau 30 de lei, un pahar de bere este 6 lei și prețul unui mititel este de 5 lei.

Există însă și voci care critică această plajă deoarece ea nu este amenajată ca la mare și nisipul nu este curățat de nimeni, iar tomberoanele sunt pline de gunoaie care pot zace acolo zile la rândul.

În zonă au fost deschise mai multe terase, ale căror vânzări merg bine.

„Vânzările merg foarte bine. Este o zonă de pădure, foarte multă vegetaţie, tot ce vedeţi dumneavoastră aici sunt oameni care evadează dintre betoane, bucureşteni.

E foarte scăzută Dunărea, la Porţile de Fier apa este scăzută şi acolo, nu mai vine apă mai mare. Normal, plaja are undeva la vreo 30 de metri”, a declarat Viorel Coman, un comerciant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră