Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii

Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un bărbat din Ploiești în vârstă de 86 de ani a murit vineri în fața Spitalului Municipal din oraș. Deși paznicul unității l-ar fi văzut pe bărbat, nu a alertat cadrele medicale.

Ulterior, o persoană aflată în zonă a apelat 112, însă bărbatul a fost declarat decedat de cadrele medicale.

Un bărbat de 86 de ani a murit în fața Spitalului din Ploiești

„Având în vedere tragicul eveniment întâmplat astăzi în faţa Spitalului Municipal Schuller, primarul Andrei Volosevici a dispus de urgenţă cercetarea celor întâmplate şi verificarea camerelor de filmat.

Un bărbat s-a înecat în râul Dâmbovița
Știri Locale - 26 iun, 09:58
Un bărbat s-a înecat în râul Dâmbovița

În situaţia în care se dovedeşte că angajaţii spitalului nu au acţionat cu bună credinţă, vor fi aplicate sancţiuni disciplinare”, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Ploieşti.

 Edilul a primit informaţii contradictorii cu privire la acest eveniment, conform sursei citate.

„Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie, suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Ce spun autoritățiile despre cele întâmplate

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a declarat, pentru Agerpres, că un echipaj cu medic a intervenit în Ploieşti, în zona Spitalului Municipal.

„La data de 27 mai, în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Ana Ipătescu din municipiu se află o persoană inconştientă.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a fost declarat decedat de către personalul medical sosit la faţa locului.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, nu rezultă indicii de săvârşire a vreunei infracţiuni. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Viceprimarul Ploieştiului Magdalena Trofin a declarat că „Regret foarte mult incidentul şi transmit condoleanţe familiei îndoliate! Personalul spitalului a intervenit de îndată ce a fost alertat de o persoană aflată în zonă, dar, din păcate, bărbatul a fost declarat decedat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe