Poștașii din Vaslui se modernizează. Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice

Poștașii din Vaslui se modernizează. Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice
Sursa Foto: Facebook/ Compania Naţională Poşta Română

Poștașii din Vaslui se modernizează și vin cu pensia pe bicicletele electrice. Acestea au fost construite special pentru activitatea de distribuirea a corespondenței și au fost deja distribuite în câteva localități din județ.

Vehiculele pot fi încărcate la priză și au o autonomie de până la 80 de km, cu un coș special unde poștații pot pune corespondența și pachetele mici, notează publicația „Vremea Nouă”.

Poștașii din Vaslui vin cu pensia pe bicicletele electrice

Cele cinci biciclete electrice au fost repartizate astfel: una în municipiul Vaslui, una la agenția Muntenii de Jos, una la agenția Ștefan cel Mare, una la Bogești și una la Voinești.

Aceste achiziții fac parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a instituției, demarat la începutul anului de directorul Companiei Naționale de Poștă Română, Florin Valentin Ștefan.

„Bicicletele electrice Devron sunt confecționate din aluminiu pentru o greutate redusă și rezistență crescută, sunt dotate cu un motor de 250 W și au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitată la 25 km/h.

Totodată, sunt echipate cu furcă cu sistem de amortizare a șocurilor și un șezut comfort line care asigură o deplasare comodă a factorilor poștali”, anunța compania în momentul semnării contractului de achiziții.

Se pare că treptat aceste biciclete vor înlocui vechile motoscutere, pe care postașii le folosesc de mai bine de 10 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe