Scenariu roșu într-o comună clujeană. Școala se mută online, după creșterea numărului de cazuri COVID-19

Scenariu roșu într-o comună clujeană. Școala se mută online, după creșterea numărului de cazuri COVID-19
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

În comuna Cornești, județul Cluj, școala va trece la scenariul 3.

Mai exact, elevii vor sta acasă șivor face orele exclusiv online, după ce numărul cazurilor de COVID-19 din comună a crescut.

Școala se mută online într-o cumună clujeană

„CJSU a decis azi, ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învățământ online). Alte modificări nu exista la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a transmis Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Școala din Cornești se adaugă celorlalte 8 instituții de învățământ din județ care fac orele online.

Focar de COVID-19 la Liceul militar din Breaza. Orele se mută online

După prima zi a noului an școlar, și Liceul Militar Breaza, alături de alte 6 unităţi de învăţământ din comuna Gorgota, toate în județul Prahova, trec de la scenariul verde la cel roşu, după apariţia unor cazuri de COVID-19 în şcoli.

Mai exact, colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, patru grădiniţe şi două şcoli din comuna Gorgota, județul Prahova, trec de la scenariul verde la cel roșu, încă din prima zi de școală.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova după ce la liceul militar cinci elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Gorgota un cadru didactic infectat a intrat în contact cu colegii săi, la un consiliu profesoral.

„Pentru Colegiul Naţional Militar «Dimitrie Cantemir» Breaza şi unităţile didactice din Gorgota: Şcoala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza», sat Potrigrafu; Şcoala Gimnazială, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal Gorgota; Grădiniţa cu program normal, sat Crivina; Grădiniţa cu program normal, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal, sat Potigrafu, se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea «faţă în faţă» (scenariul 1) şi aprobarea susţinerii activităţilor/lecţiilor online (scenariul 3), la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 14.09.2020”, a transmis Prefectura Prahova.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România, în prima zi de școală

În ziua în care au început școlile, în Romania s-a înregistrat cel mai mic număr de infectări cu SARS-CoV-2 din 20 iulie și până în prezent.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în cursul zilei de luni 692 cazuri noi de COVID-19 și 22 de decese legate de infecția cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.

Totodată, autoritățile anunță că 456 de pacienți cu SARS-CoV-2 sunt internați la ATI.

Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a urcat la un total de 104.187 de îmbolnăviri și 4.185 de morți. Din numărul total de persoane confirmate cu infecția cu noul coronavirus, la nivel național de la debutul pandemiei, 43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Tags:
Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)