Și-au bătut joc de ei. Peste 200 de copii de grădiniță au primit mâncare expirată de la o fimă de catering, timp de 3 luni, în Zalău

Și-au bătut joc de ei. Peste 200 de copii de grădiniță au primit mâncare expirată de la o fimă de catering, timp de 3 luni, în Zalău
Foto: pixabay.

Nereguli grave descoperite în urma unui control efectuat la o firmă de catering din Zalău, care livra masă caldă pentru 200 de copii de la mai multe grădinițe.

Angajații firmei de catering foloseau produse expirate sau fără etichete

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au aflat că se foloseau alimente expirate de peste trei luni, ținute în condiții neigienice și transportate cu o mașină în stare avansată de degradare.

Potrivit publicației locale salajulliber.ro, angajații firmei de catering care găteau mâncare caldă pentru copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Zalău, cât și la Grădinițele cu numerele 5 și 7, dar și la Grădinița Creștină „David” foloseau produse expirate, unele chiar și din luna octombrie a anului trecut.

Mai mult, inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit că firma utiliza preparate fără elemente de identificare – practic fără etichetă – unele fiind congelate.

Mai mult, materia primă era depozitată în spații neconforme, iar livrarea către grădinițe se făcea cu o mașină neigienizată, într-o stare avansată de degradare.

Comisarii CJPC Sălaj susțin că vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și că vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Urmăriți B1TV.ro și pe