Surpare de pământ care a speriat locuitorii unei comune de pe litoral. Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva

Surpare de pământ care a speriat locuitorii unei comune de pe litoral. Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva
Groapa de 5 metri din localitate. Foto: Primăria 23 August

Locuitorii comunei 23 August, județul Constanța, spun că nu au mai văzut așa ceva. Autoritățile locale au chemat un specialist care să o analizeze pentru a vedea cauzele.

O groapă adâncă de trei metri și cu diametrul de cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din localitatea 23 August.

Localnicii afirmă că este un fenomen nemaîntâlnit pe aceste meleaguri, și groapa a apărut din senin. Terenul pe care a apărut fenomenul este un teren agricol. Prin zona respectivă treceau utilajele agricole, iar situația aceasta a sporit riscul accidentelor.

23 August este una dintre localitățile riverane Mării Negre, îmvecinându-se cu Costineștiul și municipiul Mangalia. Comuna este străbătută de drumul național 39 care face legătura între Constanța și Vama Veche.

Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră a luat-o la vale

Aproape de municipiul Constanța, în comuna Cumpăna, deja de trei ani malul Canalului Dunăre – Marea Neagră s-a mișcat din loc, scrie Adevărul.

În mai 2019, pe strada Dunării din Cumpăna a apărut o fisură. Oamenii au pus totul pe seama apropierii de Canalul Dunăre-Marea Neagră, strada fiind situată chiar deasupra malului. Însă, în câteva săptămâni fisura s-a mărit, iar porţiuni din mal, inclusiv stradă, s-au prăbuşit spre canal.

Numeroși experți, oameni politici, chiar și un ministru al Transporturilor a fost la fața locului. Majoritatea au dat asigurări că problema se va rezolva și vor fi alocați bani necesari pentru a repara drumul.

Însă, pământul a continuat să se prăbușească. Câteva familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele pentru a evita tragediile.

Urmăriți B1TV.ro și pe