Toaletă publică nouă, jefuită. Prejudiciu de peste 100.000 de euro. Hoții, lăsați în libertate (FOTO)

Toaletă publică nouă, jefuită. Prejudiciu de peste 100.000 de euro. Hoții, lăsați în libertate (FOTO)
Foto: Poliția Română / Facebook

Hoții au dat o mare lovitură pe șoseaua de centură a Sucevei. O toaletă publică în care au fost investiți peste 100.000 de euro a fost furată bucată cu bucată. Au fost sustrase componentele instalațiilor sanitare și electrice, inclusiv stația de epurare a apelor uzate.

Două grupuri sanitare au fost montate pe șoseaua de centură a Sucevei. Unul dintre ele, construit în parcarea dispre Fălticeni, nu a funcționat niciodată după finalizarea lucrărilor, pentru că a fost vandalizat la scurt timp. Hoții ar fi furat instalații sanitare și electrice în valoare de 544.000 de lei, echivalentul a 110.000 de euro.

DRDP (Direcția de Drumuri și Poduri) a constatat furtul în luna aprilie, dar plângerea la poliție a fost depusă trei luni mai târziu.

„Lucrările au fost finalizate în septembrie 2020, însă abia în aprilie 2021 figurează o predare între constructor şi administratorul lucrărilor. Cu toate acestea, după trei luni a fost efectuată o primă evaluare a situaţiei din zonă şi depusă o plângere cu privire la potenţiala infracţiune de furt. Proprietarii şi administratorii invocă un prejudiciu de circa 500.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava (IPJ), Ionuţ Epureanu, potrivit Adevărul.

Toaletă nouă din Suceava, vandalizată / Foto: Oana Șlemco

Jaful din Suceava, neglijat de instituțiile statului român

În urma plângerii DRDP Iași, polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt. Ionuţ Epureanu a explicat că reprezentanţii DRDP Iaşi nu au depus la dosar toate actele care dovedesc paguba de 100.000 de euro, cu atât mai puţin fotografii. Astfel, cu o minimă implicare din partea părții păgubite și a polițiștilor, capturarea făptașilor este aproape imposibilă.

„Deşi actele depuse la dosarul cauzei au un caracter special, pot să vă spun că asemenea documente (n.red – fotografii) nu au fost depuse de către cei care invocă paguba respectivă. Având în vedere documentele puţine care există la dosar, elementele sunt minime în ceea ce priveşte cercul de suspecţi. Trebuie să vedem dacă într-adevăr este o faptă penală de furt sau se conturează alte ipoteze”, a declarat Epureanu.