Un activist de mediu care a sesizat autoritățile cu privire la un transport suspect de arbori a fost atacat sub ochii poliţiştilor. „Te omor” (VIDEO)

Un activist de mediu care a sesizat autoritățile cu privire la un transport suspect de arbori a fost atacat sub ochii poliţiştilor. „Te omor” (VIDEO)
Sursa Foto: stirisuceava.net

Activistul de mediu Daniel Bodnar a sesizat autorităţile competente, sâmbătă seară, cu privire la un transport suspect de arbori.Camionul a fost oprit de agenții de poliţişti în trafic. Revoltați,un transportator şi un prieten al acestuia l-au lovit pe activitstul de mediu şi i-au avariat maşina chiar în prezenţa poliţiştilor.

Momentul în care un activist de mediu este atacat de o persoană suspectă de furt de bușteni

Bărbatul în cauză a fost agresat fizic şi verbal de doi tineri, după ce a apelat numărul unic de urgențe 112 ca să sesizeze un transport suspect de buşteni.

La momentul incidentului, activistul de mediu făcea o transmisie live pe contul său de Facebook. Astfel, a fost surprins și momentul atactului, care a fost filmat chiar de victimă. Pe înregistrare se aude, într-o primă fază, cum activistul îi reproşează unui tânăr că-l loveşte şi-l înștiințează că va folosi respectiva filmareca probă în anchetă.

În acel moment un alt tânăr și-a pierdut cumpătul șidupă ce a reușitsă se elibereze din mâinile unui poliţist l-a lovit pe Daniel Bodnar. Acelaşi agresor l-a ameninţatpe activist că-l va omoarîîn direct.

„Te omor în direct!”, a spus agresorul.

La un moment dat, cei doi bătăuşiau plecat după ce în zonă au ajuns la multe echipaje de poliţie.

Între timp, la depozitul ocolului silvic s-au adunat peste o sută de persoane care susţin lupta activiştilor de mediu cu hoţii de lemne. Oamenii au fost martori la incident pe Facebook şi au venit să-l susţină pe Daniel Bodnar.

„Mi-au spart parbrizul la maşină”

Într-un interviu acordat presei locale, Daniel Bodnar a explicat că organele de poliție s-au autosesizat după incident şi au dechis un dosar penal.

„Mi-au spart parbrizul la maşină. Au aruncat cu pietre în maşina mea şi a lui Iulian (n.red Iulian este un alt activist de mediu). Inclusiv pe agentul de poliţie l-au îmbrâncit ca pe un jalon. Dacă lucrurile vor continua aşa, situaţia devine dramatică în Bucovina. Poliţia de deschis un dosar penal. S-au sesizat din oficiu”, a declarat Daniel, conform stirisuceava.net.

După inventarierea lemnului din camion, faţă de avizul de însoţire, agenții de poliţieau constatat diferenţe privind cantitatea în metri cubi şi numărul de piese. În cele din urmă, firma a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei.

În plus, inspectorii ISCTR au sancţionat şoferul care efectua transportul de bușteni cu 2.800 de lei pentru depăşirea gabaritului şi cu 6.000 de lei pentru refuzul cântarului.

Duminică seară, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. Bărbații sunt cercetaţi penal pentru lovire, ameninţare şi distrugere.

Activist de mediu, atacat de hoții de lemne

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)