Un angajat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, suspect de COVID-19. Instituția și-a mutat activitatea online

Un angajat al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, suspect de COVID-19. Instituția și-a mutat activitatea online
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Activitatea cu publicul a fost suspendată laInspectoratului Școlar al Municipiului București, după ce unul dintre inspectori este suspect de COVID-19. Până la venirea rezultatului testului, angajatul și colegii lui de muncă se fală în izolare, iar activitatea instituției se desfăsoară online, potrivit Digi24.

După apariția cazului suspect, în instituție s-a demarat o acțiune de dezinfecație. Între timp, cei care doresc să ia legătura cu reprezentanțiiISMB sunt rugați să o facă la numerele de telefon afișate pe site sau la adresa de email.

Nelu Tătaru: ”Sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în contextul începerii noului an școlar în plină pandemie de coronavirus, că speră că va fi o creștere a cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor și al profesorilor ușor percertibilă.

Ministrul a afirmat, luni seară, la Digi24, că efectele deschiderii școlilor se vor vedea în următoarele săptămâni și ”sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”.

Acesta a mai spus că vom vedea dacă elevii și profesorii au respectat regulile impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2 în următoarele 10-14 zile.

Ministrul a menționat că ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”.

El a precizat că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.

”Astăzi (luni, n.r.), în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fața şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod”, a declarat Nelu Tătaru.

Oficialul a adăugat că era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional.

”Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a afirmat ministrul Sănătății.

Ludovic Orban: Acest început de an școlar reprezintă o provocare pentru toți

Amintim că începutul noului an școlar în contextul pandemiei de coronavirus a fost lipsit de festivitățile ample din trecut, în care oficialitățile nu ratau ocazia de a-și face simțită prezența, rostind discursuri ample despre rolul școlii în viață și în societate.

De această dată părinții abia dacă au putut să se apropie de curtea școlii, regulile privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului fiind puse în practică fără indulgență de către agenții de poliie, prezenți la eveniment.

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj, cu ocazia începerii anului școlar 2020-2021. Șeful Guvernului a subliniat faptul că întreaga societate se află în fața unui test, cel al unui an școlar atipic, desfășurat în contextul pandemiei de coronavirus, și a insistat asupra faptului că elevii trebuie să învețe acum o lecție în plus, a grijii față ei și față de cei din jur.

În acest context, primi-ministrul atras atenția asupra faptului că pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță, toată lumea trebuie să respecte cu strictețe normele de protecție sanitară și distanțare.

Orban a mai subliniat că pentru ca școlile să nu se transforme în ”vectori de transmitere a noului coronavirus” e nevoie de un efort comun al elevilor, cadrelor didactice, familiilor și autorităților.

Situația unităților de învățământ din România

12.423 de unități de învățământ din România încep noul an școlar în scenariul verde, cu toți elevii prezenți, fizic, la cursuri. În 4.915 unități de învățământ se aplică scenariul galben, cu prezența fizică la cursuri a preșcolarilor, a elevilor din ciclul primar și a celor din clasele a VIII-a și a XII-a și cu revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilordin celelalte clase de gimnaziu și liceu. Alte 263 de unități de învățământ încep noul an școlar în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că toți elevii vor face cursuri online.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, la sfârșitul săptămânii trecute, ”există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină, care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online, și 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a mai declarat, luni, în debutul ședinței de Guvern, că în acest moment, există 11 județe din România unde nicio școală nu a început sub scenariul roșu, adică scenariul în care toți copiii fac cursuri online.

„Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Caraș, Hunedoara, Ialomița, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Covasna și Vaslui”, a declarat Monica Anisie.

Ultima oră
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6