Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: „Să nu vă lăsați până nu vă îndepliniți visele!”

Un bistrițean, la capătul lumii, pe două roți: „Să nu vă lăsați până nu vă îndepliniți visele!”
Foto: Facebook/Titus Banc.

Bistrițeanul Titus Banc a pornit într-o aventură cu motocicleta în America de Sud. Turistul și-a îndeplinit un vis de a ajunge în cel mai mare deșert de sare din lume, Salar de Uyuni, notează bistrițeanul.

Călătorie de vis

După o scurtă pauză, a urcat din nou pe motocicletă și a ajuns la cel de-al treilea obiectiv de călătorie, Salar de Uyuni, situat în sud-vestul Boliviei. Cu o suprafață de 10.582 km², acest deșert de sare este cel mai mare din lume și se află la o altitudine de 3656 de metri deasupra nivelului mării, în apropierea hotarului dintre Bolivia și Chile, lângă creasta Anzilor.

Titus Banc a bifat toate cele trei locuri pe care le-a dorit să le viziteze în America de Sud: Carretera Austral, Ushuaia și Salar de Uyuni.

„Nu știu dacă pot să exprim în cuvinte exact cum mă simt. E un loc magic aici. E magie și nu vreau să mă mai controlez, să îmi dau la o parte regionalizmele mele de bistrițean încăpățânat. Până la urmă, am făcut-o! Sunt aici! Să nu vă lăsați niciodată până nu vă îndepliniți visele!

„Suntem împreună la Uyuni”

V-am mai spus, cred că puneam de două-trei ori pe an că voi ajunge într-o bună zi la Uyuni și uite-m-ai! Suntem împreună la Uyuni. Și uitați aici, frumusețe. Frumos cât vezi cu ochii. De aici pornim mai departe, trebuie să ajungem până în Cartagena (Columbia), la vreo 6000 de kilometri.

Am bifat toate cele trei puncte importante de pe lista mea. De aici, tot ce vine este bonus”, a transmis Titus Banc, din cel mai mare deșert de sare al lumii.

Urmăriți B1TV.ro și pe