Un pacient cu Covid-19, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, s-a sinucis. Este al doilea caz de acest fel

Un pacient cu Covid-19, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, s-a sinucis. Este al doilea caz de acest fel
Foto: Hepta.ro

Un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, s-a sinucis, a precizat vineri seara, Prefectura. Este al doilea pacient cu Covid-19 internat în spital care recurge la acest gest necugetat.

Sibiu: Un pacient cu Covid-19 s-a sinucis în spital

„În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2,00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I. Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, a precizat Prefectura Sibiu, conform Agerpres.

Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Cristian Roman, a confirmat că pacientul era internat în acest spital.

Un alt bolnav de coronavirus s-a spânzurat în baia spitalului

Nu este prima dată când se întâmplă un caz de acest fel în interiorul unui spital.În luna mai, un alt bărbat pozitiv, aflat în tratament în Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, s-a spânzurat în baia salonului în care fusese internat, în urma infecției cu malaria respiratorie declanșată de noul virus ucigaș.

Bărbatul, originar din județul Mehedinți, fusese internat dintr-un centru pentru vârstnici, din Mediaș, scrieTribuna.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Sibiu, bărbatul în vârstă de 76de ani a fost găsit mort în baia salonului.

„În fapt, la data de 11 mai, în jurul orei 04.20, un cadru medical a sesizat telefonic Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că unpacienta fost găsit decedat în interiorul unui grup sanitar. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului, însoțită de un medic legist, a constatat decesul”, a anunțat Poliția.

Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la concluzia că nu există suspiciuni cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni cu violență.

Potrivit unor surse, bărbatul era într-un centru pentru vârstnici din Mediaș și a ajuns la Spitalul Județean Sibiu după ce a fost testat pozitiv cu noulCovid-19.