Un sibian a fost imobilizat de cetățeni după ce a jefuit o casă de schimb valutar

Un sibian a fost imobilizat de cetățeni după ce a jefuit o casă de schimb valutar
Foto: Poliția Română / Facebook

Un sibian de 32 de ani a jefuit  o casă de schimb valutar. Incidentul s-a produs vineri, 31 decembrie. Bărbatul a fost imobilizat de cetățeni. Acesta având o armă asupra lui.

„În urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la o casă de schimb valutar, un bărbat a intrat în încăperea unde îşi desfăşura activitatea angajata şi a sustras o sumă de bani. Ajunşi imediat la faţa locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetăţenii care se aflau în zonă. În urma verificărilor efectuate de jandarmii sibieni, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Sibiu, care avea asupra sa o armă, depistată în momentul imobilizării”, spun reprezentanții l IPJ Sibiu.

Potrivit acestora, bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna Aţel, a fost audiat şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 31 decembrie, în jurul orei 11,15, profitând de un moment de neatenţie al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb şi ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro. În condiţiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăţi, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit şi l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu. În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forţele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniţie”, se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Sibianul de 32 de ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Reprezentanții casei de schimb valutat vor prim o amendă în valoare de cinci mii de lei pentru neîndeplinirea condiţiilor de siguranţă.