Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 10 infracțiuni. Furtul calificat și conducerea fără permis, pe lista acuzațiilor

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 10 infracțiuni. Furtul calificat și conducerea fără permis, pe lista acuzațiilor
Polițiști români, în acțiune / Foto: Facebook: MAI

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea a 10 infracțiuni. Printre infracțiunile pentru care este cercetat bărbatul din comuna doljeană Sopot se numără distrugere, conducere fără permis, furt calificat sau abuz de încredere.

Doljeanu ar fi distrus două autoutilitare, a furat mai multe bunuri, printre care și o armă de tir și ar fi condus în mai multe rânduri autoutilitarele pe care ulterior le-a distrus, informează polițiștii, potrivit Gazeta de Sud.

„Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul, la data de 22 iunie, ar fi distrus, prin aruncare cu pietre, mai multe geamuri a două autoutilitare, care aparţin unui bărbat de 35 de ani, din Craiova şi care erau parcate în curtea locuinței pe care persoana vătămată o deţine pe raza comunei Sopot. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000 de lei.

De asemenea, cel în cauză, în perioada mai – iunie, ar fi folosit fără drept autoutilitarele persoanei vătămate, de la care avea în posesie cheile și le-ar fi condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Ulterior, ar fi distrus elementele de caroserie ale celor două autoutilitare, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate de 2.000 lei”, au explicat polițiștii doljeni, potrivit sursei citate mai sus.

Motivul pentru care bărbatul a recurs la gesturile extreme

Tânărul în vârstă de 19 ani ar fi recurs la acest gest, din cauza unor datorii pe care persoana vătămată le-ar fi avut la el.

Din păcate, la doar 19 ani, tânărul nu este la prima abatere, el fiind suspectat pentru că ar fi furat de la mai multe persoane din localitatea doljeană Sopot.

„Poliţiştii au stabilit că în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei, din locuinţele a trei persoane din comuna Sopot. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 80 %.

Tot în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras o armă de tir supusă autorizării din locuinţa unui bărbat din comuna Sopot, care ulterior a fost ridicată de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare, în vederea continuării cercetărilor”, au adăugat polițiștii de la IPJ Dolj.

Ultima oră
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul