Mai mulți urși au fost zăriți în Harghita. Jandarmii au intervenit de 3 ori în ultimele ore (VIDEO)

Mai mulți urși au fost zăriți în Harghita. Jandarmii au intervenit de 3 ori în ultimele ore (VIDEO)

Urșii în căutare de hrană continuă să le dea bătăi de cap localnicilor și turiștilordin zonele muntoase. Ieri, jandarmii montani din Harghita au avut o misiune grea. Mai mulți turiști au raportat prin apel la 112, în ultimele 24 de ore, prezența urșilor înzona localităţilor Băile Tuşnad şi Izvoru Mureşului.

În urma apelurilor s-au efectuat 3 intervenții pe teren. Primul apela fost făcut de un şofer aflat în trafic, care a anunţat faptul că un urs a traversat drumul european E578, la intrarea în Tuşnadu Nou, însă animaluls-a făcut nevăzut până când a ajuns echipa de intervenție.

La scurtă vreeme, o femeie a anunțat că oursoaică cu trei pui și-a făcut apariția în apropierea unui hotel din staţiunea Băile Tuşnad.Jandarmerii au intervenit și de data aceasta șiau îndreptat sălbăticiunileînspre pădure.

Ultimul apel a venit din partea unui alt șofer care a zăritunui urs în apropierea localităţii Izvoru Mureşului, care traversa un drum intens circulat, respectiv DN 12.
De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate sute de apeluri către polițiști, prin care a fost semnalată prezența urșilor în zonele locuite.

Tags:
Ultima oră
18:31 - Sorin Cîmpeanu: Este falsă problema neplății burselor pentru 400 de studenți
18:22 - DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al lui Dan Barna, dosar deschis în plină campanie prezidențială / Copreședintele USR PLUS ar fi vizat într-o altă anchetă a procurorilor anticorupție
18:12 - Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de declararea definitivă a falimentului: Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate efectua plăţi la 60 de zile de la retragerea licenţei asiguratorului
18:06 - Nicușor Dan: Nu avem noul preț cu care ne va vinde ELCEN gigcaloria. Nu suntem în constrângeri financiare să nu putem mări subvenția; o problemă ar putea veni din contractul cu Comisia Europeană (VIDEO)
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net